Muhteşem gol istatistikleriyle Barcelona kulübü tarihindeki yerini alan Kamerun'lu yıldız Samuel Eto'o, kariyerindeki ilk İtalya macerasını yaşamak üzere resmen Inter Milan renklerine bağlandı. Inter kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklama şöyle: "5 yıllık sözleşme imzalanan Samuel Eto'o artık Inter'li. Inter kulübündeki herkes Samuel Eto'o'yu çok sıcak bir şekilde karşılamıştır. Takımda onun gibi bir oyuncuya sahip olmanın gururunu yaşamaktayız. Onunla birlikte gelecek başarılara da eminiz." 28 yaşındaki golcü futbolcu ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Inter'e katıldığım için inanılmaz derecede mutluyum. Benim için yeni bir macera başlıyor ve herşeyin en iyisini yapmak istiyorum. Umarım yeni hayatım mutluluk ve başarı getirir. Çok çalışmak ve Inter'le Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmak için buradayım. Başkan Massimo Moratti'ye teşekkür etmek istiyorum. Muhteşem kalbi olan bir insan. Ibrahimovic'e iyi şanslar diliyorum. Barcelona'da çok şey kazandım ve şimdi en az oradaki kadar iyi şeyler yapmayı arzuluyorum. Inter'le tarih yazmayı istiyorum ve umarım bunda başarılı olurum." Kamerun'lu Milli futbolcu, Barcelona'daki 5 yıllık kariyerinde 2 Şampiyonlar Ligi, 3 La Liga, 1 İspanya Kral Kupası, 2 defa da İspanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşarken, 2005-2006 sezonunda da gol krallığı sevinci yaşamıştı. 2004 yılında Mallorca'dan 24 Milyon Euro karşılığında Barcelona'ya transfer olan Eto'o, bordo mavili forma altında toplam 199 resmi maça çıkıp 130 kez fileleri havalandırırken, geride kalan sezonda ise 50 resmi maçta sahaya çıkıp 34 gol kaydetmiş ve gelen 3 kupa şampiyonluğunda önemli rol üstlenmişti. Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE Kaynak MACKOLIK