'Sahte Alkol' Davasının İlk Duruşması Yapıldı

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında denizkizi tarafından paylaşıldı.

  1. denizkizi
    Offline

    denizkizi Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    2 Ocak 2010
    Mesajlar:
    150
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    dünyadan
    Antalya'ya Okul Gezisi İçin Gelen ve Kaldıkları Otelde Alkollü İçecekten Zehirlenen 3 Öğrenci ile Hayatını Kaybeden 4 Öğrenci İçin Açılan Davada Sanıkların Yargılaması Yapıldı. Tutuklu Sanıklardan 3'ü Serbest Bırakılırken, 3'ünün Tutukluluğunun Devamına Karar Verildi.

    Antalya'ya okul gezisi için gelen ve kaldıkları otelde alkollü içecekten zehirlenen 3 öğrenci ile hayatını kaybeden 4 öğrenci için açılan davada sanıkların yargılaması yapıldı. Tutuklu sanıklardan 3'ü serbest bırakılırken, 3'ünün tutukluluğunun devamına karar verildi.


    Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk davaya, hayatını kaybeden gençlerin yakınları, zehirlenen Alman öğrenci Dustin Krabbe, 13 sanık ve yakınları katıldı. Mustafa Zeki Söğüt başkanlığında yapılan duruşma, ilk olarak tutuklu ve tutuksuz sanıkların kimlik tespiti yapıldı.

    Mahkeme Başkanı Söğüt, önce tutuklu 6 sanığın ifadelerinin alınmasına karar verdi. 2009 yılı Mart ayında meydana gelen olayda, Antalya'nın Kemer ilçesinde bir otele sahte içki sattığı iddia edilen Cengiz Emmez, üzerine atılan suçlamaları kabul etmedi. 2007 yılında toptan alkollü içecek dağıtımı yapan şirket kurduğunu ifade eden Emmez, sattıkları ürünlerin hepsinin bandrollü ve kanunlara uygun olduğunu savundu.

    Kemer'de Alman öğrencilerin zehirlenmesine neden olan otele alkollü içecek verdiğini belirten Emmez, "Otel bizim şirket dışında 4-5 şirketten daha içki satın alıyor. Burada öğrencilerin zehirlenmesine neden olan içkiler bizim sattıklarımız değil. Sahte olduğu söylenen içki çeşitlerini kesinlikle ben vermedim. Bu tip imalat ve satışlara karşıyım. Verdiğim içkilerin faturası vardır." dedi.

    Daha önce de sahte içki üretimi yaptıkları iddiasıyla polis tarafından yakalanmasının hatırlatılması üzerine Emmez, "3 ay süreyle tutuklu kaldıktan sonra kardeşiyle birlikte tahliye olduk. Hala yargılama sürüyor. Diğer sanıklar ise 7 aydır tutuklu kaldı. Benim kısa sürede tahliye olman suçsuz olmanın bir göstergesidir." diye konuştu.

    "Kemer'de size ait olan sahte olduğu söylenen bir kamyon içki yakalandı. Bununla ilgili ne söylemek istiyorsunuz." diye soran otel çalışanları, Avukat Hakan Evcin'e cevap veren Emmez, içkilerin kendilerine ait olduğunu ancak sahte olmadığını savundu. Suçsuz olduğunu savunan Emmez, tahliye talebinde bulundu.

    Sahte içkileri sattığı iddia edilen Germiyan adlı şirketin sahibi olan Cengiz Emmez'in kardeşi olan tutuklu Halil İbrahim Emmez, kendisinin iddianamede yer alan suçlarla ve şirketle bir ilgisinin olmadığını savundu. Kendisine ait alkollü içecek satılan büfe olduğunu ancak burada, bandrolsüz ve sahte içki satmadığını söyleyen Emmez, tahliyesini talep etti. Tutuklu diğer sanıklar da iddianamede yer alan suçlarla ilgileri bulunmadığını gerekçe göstererek tahliyelerini talep etti. Tutuklu sanıkların ardından, tutuksuzların ifadeleri alındı. Tutuksuz sanıklardan olayın yaşandığı otelin Genel Müdürü Gürsel Özcan, sahte alkol almadıklarını söyledi. Gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Özcan, "Bizim bu yaşanan olaylarla hiçbir ilgimiz yok. Biz üzerimize düşeni yaptık. Denetimlerimiz tam yapıldı." dedi. Diğer sanıklar da benzer ifadeleri kullanarak, olay ilgilerinin bulunmadığını söyledi.

    Mart 2009'da Antalya'ya okul gezisi için gelen ve içtikleri alkolden zehirlenen Dustin Krabbe, olayın yaşandığı günü anlattı. Fazla alkol almadıklarını söyleyen Dustin, şunları ifade etti:

    "Biz, 7 arkadaş birlikte alkol aldık. Ancak çok fazla değildi. Zaten gece geç saat olduğu için hemen odamıza çıkıp yattık. Daha sonra gece uyandığımda rahatsız olduğumu hissettim. Ancak sonra tekrar uyudum. Ertesi gün akşam saatlerine kadar uyumuşum. Öğretmenim gelip beni kaldırdı. Kalktığımda bir arkadaşımın öldüğünü söylediler."

    Hayatını kaybeden Rafeal Neca'nın babası Stafen Neca ise olayın biran önce çözülmesini ve suçluların cezalandırılmasını istedi. Almanya'ya götürülen ve orada hayatını kaybeden Alman genç Jean Pierre'nin babası da Türk adaletine güvendiğini ve gerekenin yapılacağına inandığını söyledi.

    Sanıkları ve mağdurları dinleyen Hakim Mustafa Zeki Söğüt karar için ara verdi. Kısa aranın ardından kararını açıklayan Söğüt, tutuklu sanıklardan Emine Emmez, Mesude Emmez'in 3'er bin TL kefalet ile tahliyesine karar verdi. Tutuklu Önder Sağlam da koşulsuz tahliye edildi. Mahkeme, şirket sahipleri tutuklu sanıklar, Halil İbrahim Emmez, Cengiz Emmez ile otelin satın alma müdürü Vedat Karagülmez'in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkemeyi çok sayıda Alman ve Türk basın mensubu izledi.
     
  2. <VATAN>
    Offline

    <VATAN> Kıdemli Üye Üye

    Kayıt:
    25 Ocak 2010
    Mesajlar:
    371
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Türkiyeden
    Para için neler yapılıyor neler
     

Sayfayı Paylaş