Polat: Herkes Dersini Aldı Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, geçen sezonun, yöneticilik hayatında geçirdiği ''en talihsiz sezon'' olduğunu söyledi. Başkan Adnan Polat, Polat Renaissance Otel'de düzenlediği ve yönetim kurulundan bazı üyeler ile basın kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu toplantıda, sarı-kırmızılı kulüple ilgili değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray Kulübü'nde göreve gelişlerinin 16. ayını geride bıraktıklarını belirten Polat, ''Galatasaray'da göreve gelişimizin 17. ayına giriyoruz. Geçen sezon yöneticilik hayatımda geçirdiğim en talihsiz sezondu. Bu sezon futbolda yönetici olarak 7. senem. Geçtiğimiz 6 yılda 4 tane lig şampiyonluğu ve 2 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadım. Şampiyonlar Ligi'nde son 8'e girdik. Yani içeride ve dışarda çok tatmin etmeyen neticeler veya tam tersi dönemler yaşadım, ama geçen sezon gibi talihsiz bir dönem yaşamadım. Bir basın toplantısı düzenleyip, sezonu değerlendirme gücünü bulamadım'' diye konuştu. Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Futbol Federasyonu ile herhangi bir sorunlarının bulunmadığını ve işbirliği içinde olduklarını söyledi. Futbol Federasyonu ile geçen sezon yaşadıkları sıkıntılarla ilgili bir soruyu, Polat, şöyle cevaplandırdı: ''Geçtiğimiz sezon daha federasyon göreve başlamadan, 'Ben sizi şartsız destekliyorum' dedim. 'Bütün kulüplere eşit mesafede durun, futbolu iyi yönetin ve tavsiyelerimizi dikkate alın' diyerek Özgener ile yola çıktık. Seçimlerden sonra futbol ve bizim sıkıntılarımız ile ilgili tavsiyelerde bulundum. Aralık ayındaki basın toplantısına kadar bu durum devam etti. Ondan önce de ben sayın Özgener'e 'Göreve geldiğimden bu yana ilk defa basın toplantısı yapıyorum ve federasyona desteğimi tekrarlayacağım. Ama tavsiyelerimi ciddiye alın' dedim. O da 'Dikkate alacağım söz' dedi. Ben de basın toplantısında desteğimi açıkladım.'' Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Biz Galatasaray Kulübü olarak, şunları tavsiye ettik, 'Futbol bir şov endüstrisi. Bunu sadece spor olarak göremezsiniz. Futbolun iyi yönetilmesi gerekli. Adil futbolu beraber sergileyelim. Hakemlerin kesin olarak hata yapacaklarını kabul ettik. Hakemlerimiz maçı seyrine bıraksın, sık sık kesmesin. Yıldız futbolculara karşı rekabet eden diğer oyuncular onları durdurmak için aşırı sertliğe başvuruyorlar ve sakatlıklara neden oluyor. Bu engellensin. Saha içinde oyunu yavaşlatanlara müsamaha göstermesin. Hakemler hata yapıyor, ama dengelemeye çalışmasın. İyi futbol iyi izlenimlerle oynanır, kötü şartlarda değil. Bir gün olsun ben Galatasaray için şunu istiyorum, bunu istiyorum demedim. Sivasspor maçı ile başlayan olaylarda olmaması gerekenleri yaşadık. O yüzden ilişki sertleşti, gerginleşti.'' -''HERKES DERSİNİ ALDI''- Adnan Polat, geçen sezonun sonunda yönetim olarak bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: ''Toplantıda 'Mahmut Özgener'in iyi niyetinde şüphe istemiyoruz. Yeni bir döneme başlıyoruz, temiz bir sayfa açalım. Herkes bazı şeylerden dersini almıştır. Biz kavganın içinde olmak istemiyoruz, kavga etmeyelim. Sayın Özgener federasyonu ile tekrar işbirliği yapıp, futbolu iyi noktalara getirelim' diyerek yola çıktık. Şu an Sayın Özgener ile sık sık görüşüyoruz. Bizim amacımız futbolu iyi yönetmesine yardımcı olmak. Kişisel hiçbir talebimiz yok. Sayın Özgener'in hiçbir işine, çalışma ilkelerine asla müdahale etmedim. Bir sorunumuz yok. Beraber işbirliği yapıyoruz. Diğer kulüp başkanları ile de sorunumuz yok. Gerginlikler olacak, ama biz bu barış ortamını sürdürmekten yanayız. Bu konuda da çalışmalarımızı devam ettireceğiz. İnşallah kavgasız, gürültüsüz bir sezon olur.'' -''LINCOLN'E ÇİFTE STANDART UYGULADIK''- Adnan Polat, sorunlu futbolcuları Cassio Lincoln'un kendisine çekilen bütün ihtarnamelere rağmen yeni sezon hazırlıklarına başlayan takıma katılmadığını belirterek, ''Gelmeyince federasyona müracaat edilip, Galatasaray Kulübü'nün tazminat hakları saklı kalmak şartıyla kontratının feshi talep edildi. Bu durum şu an Federasyondan FIFA'ya iletiliyor. Gerekli girişimlerde bulunuldu. Burada bizi en çok üzen Lincoln'un Almanya'da Galatasaray'ın kampına 60 kilometre mesafede olması ve gelip kampa katılmaması. Hiç alışık olmadığım bir şekilde buna neredeyse çifte standart uyguladık. Ama bunları anlamadı, algılayamadı ve Galatasaray'da sürekli sıkıntı yaratan bir futbolcu haline geldi'' diye konuştu. Lincoln'un yaptıklarıyla kendilerini zor duruma düşürdüğünü anlatan Başkan Polat, ''Bu safhadan sonra TFF, FIFA ve CAS'ın alacağı kararlara göre hareket edeceğiz. Oradaki tazminat hakkımızı almak için elimizden geleni yapacağız. Keşke böyle olmasaydı. Ama bize gelip söyleseydi başka kulübe gidebilirdi. Bu yolu tercih etmedi. Hem Galatasaray Kulübü'ne, hem taraftarına, hem kendi menajerlik şirketine, hem futbola, hem de futbolun onuruna saygısızlık etti. İnşallah yasal kararlar adil olur'' ifadelerini kullandı. -''ARZU ETTİĞİMİZ NOKTAYA GELDİĞİMİZİ SÖYLEYEMEM''- Adnan Polat, yönetim olarak 16 aydır görevde bulunduklarına dikkati çekerek, ''Bu 16 aylık süreçte arzu ettiğimiz noktalara geldiğimizi söyleyemem'' dedi. Polat, görevde bulundukları dönem boyuncu kendileriyle çalışan kimseyi sıkıntıya sokmadıklarını ve bütün sporcuların ödemelerini yaptıklarını anlatarak, şunları kaydetti: ''Bugün itibariyle bakarsanız, Galatasaray'ın tüm amatör sporcuların ve tüm çalışanlarının geçmişe yönelik bir kuruş alacağı yoktur. Futbol takımımızda geçen seneden kalan bir miktar eksik bakiye vardır. Onlar da futbol takımının sezonluk maliyetinin yüzde 5-6'sı kadardır. Onu da bu ay sonuna kadar kapatacağız. Yeni sezona tam tempoyla girerken, geçmişe yönelik borcumuz kalmasın istiyoruz. Bunlar kolay olmuyor. Galatasaray Kulübü ekonomik dengeleri sağlayamazsa ciddi sıkıntılar girer demiştim. Projelerimizin hayata geçeceğini düşünerek, gemimizi bu kadar fırtınalı bir denizle selametle yolunda devam ettiriyoruz. Yaptığımız işlerden dolayı takdir de beklemiyoruz. Çünkü biz, isteyerek Galatasaray Kulübü'ne hizmet etmeye geldik. Galatasaray'ın iyi olması bizim mutluluğumuz için yeterlidir.'' -''SİHİRBAZ YÖNETİCİLER ÜRETTİK''- Transfer çalışmalarıyla ilgili soruları da cevaplandıran Polat, oluşturdukları futbol komitesinde yöneticiler Haldun Üstünel, Murat Yançındağ, Adnan Sezgin ile teknik direktör Frank Rijkaard ve yardımcısı Johan Neeskens'in bulunduğunu belirterek, ''Zaman zaman ben de katılıyorum toplantılara. Transferleri birbirimizden haberimiz olarak gerçekleştiriyoruz. İç transferi Adnan Sezgin, dış transferi de Haldun Üstünel ile yürütüyoruz. Bir de Murat Yalçındağ var bu işin içinde. Sihirbaz yöneticiler ürettik'' diye konuştu. -''AVRUPA'NIN EN İYİ TEKNİK HEYETİ BİZDE''- Adnan Polat, sezon başında girdikleri teknik direktör arayışları sonucunda Rijkaard'ı takımlarının başına getirerek, doğru bir karar aldıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bana göre şu anda Avrupa futbolunda bir kulübe gelebilecek en iyi teknik heyet Galatasaray'da. Hocalarımızın yanında çok önemli 2 kondisyoner var Carlos ve Roca. Dünyanın en iyilerinden. Bu 4'lü teknik ekip olarak değerlendirilmeli. Avrupa'nın en iyi teknik heyetinin Galatasaray'da olduğunu düşünüyorum. Ancak bu arkadaşlarımızın da adaptasyon süreci var. Sabah başlayıp gece yarılarına kadar çalışan bir teknik ekip ilk defa görüyorum.'' Kaynak AA