PKK'ya destek veren 19 ülke için düğmeye basıldı

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında cihat çapa tarafından paylaşıldı.

  1. cihat çapa
    Online

    cihat çapa Guest

    Türkiye, batılı ülkelerin terörle mücadelede ikiyüzlü tutumunu yüzlerine vurmaya hazırlanıyor.
    [​IMG]
    Türkiye, batılı ülkelerin terörle mücadelede ikiyüzlü tutumunu yüzlerine vurmaya hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünyaya rezil edeceğiz" açıklamasının ardından Türkiye dört bir koldan harekete geçti.
    Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü detaylı bir çalışma başlattı. Terör örgütlerinin adres, kamp, eleman ve uyuşturucu, kara para aklama, haraç, insan kaçakçılığı gibi para kaynaklarına yönelik bilgilerin yer alacağı dosyalar resimlerle de takviye edilecek. Söz konusu dosyalar uluslararası toplantılarda kamuoyuna açık bir şekilde gündeme getirilecek. Böylece; teröre hamilik yapan ülkelerin terörle daha etkin mücadele etmeleri için kamuoyu baskısı oluşması sağlanacak.
    Türkiye 735'i terör suçundan olmak üzere 1145 kişiyi 190 ülkede kırmızı bültenle arıyor. Son üç yılda ise sadece 64 suçlu Türkiye'ye iade edildi. Söz konusu iade taleplerinden 350'sini bölücü örgüt mensuplarına yönelik olduğu bildirilirken; bu kişilerin iadesine yanaşmayan ülkelerin başında Almanya , İsviçre, Belçika, Yunanistan ve Hollanda gibi Avrupa ülkeleri geliyor.

    Gazeteport'ta yer alan habere göre işte PKK 'ya destek veren ülkeler:
    SURİYE: PKK ile Suriye arasındaki bağlar Hafız Esad’ın kardeşi Suriye istihbarat örgütünün başı Rıfat Esad tarafından kuruldu. Türkiye’den kaçan PKK'lılara barınak, diğer ülkelere gidenlere para ve sahte pasaport sağlandı. Kongre ve konferansların toplanmasına da izin veren Suriye, askeri tesislerinde PKK’lılara eğitim verdi. PKK’nın Suriyede 30 civarında eğitim kampı bulunuyordu. Suriye’nin denetimi altındaki Bekaa Vadisi örgütün yıllarca ana eğitim merkezi oldu.

    İRAN: Suriye gibi İran da PKK ile olan ilişkilerini kabul etmiyor. İran topraklarında PKK’nın 50'ye yakın kamp yeri bulunuyor. PKK’lılara ikametgah belgeleri veren, teröristleri sınıra kadar askeri araçlarla götüren İran, yaralı teröristlerin ilk tedavilerini sınır karakollarında yaptırdı. İran-PKK ilişkisi ile ilgili çok somut belgeler olmasına rağmen sürekli bu ilişkiyi reddeden İran, Şemdin Sakık’ın açıklamalarından sonra köşeye sıkıştı.

    LÜBNAN: PKK’lılar Suriye’nin yanı sıra Lübnan’da da çok rahat hareket ettiler. Lübnan Ermeni Partisi ile yakın ilişkisi olan Öcalan, bu ülkedeki Barr Elias’ı haberleşme üssü olarak kullandı. Lübnan toprakları içinde PKK’nın çok sayıda kampı bulunuyor.

    LİBYA: PKK’nın destekçisi olan ülkelerin başında gelen Libya, bu örgütün Trablus, Bingazi ve Serte’de temsilcilikler açmasına, dergi yayınlamasına izin verdi. Kaddafi’ye zaman zaman mektup yazan Öcalan, Kaddafi’nin verdiği desteklere televizyonlarda yaptığı konuşmalarda teşekkür etti.

    IRAK: Desteğini PKK’dan hiçbir dönemde esirgemeyen Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin, bu örgütü Türkiye’ye karşı kendi amaçları doğrultusunda kullanmaktan da geri kalmadı. Körfez Savaşı sonrası Kuzey Irak’ta meydana gelen otorite boşluğunu PKK çok iyi kullandı. Irak gizli servisi ile PKK'lı Baran Ahmet arasında karşılıklı istihbarat değişimi yapıldı. SA-7 füzelerini kullanmak için teröristler, Irak’lı subaylar tarafından eğitildi. PKK’nın Bağdat’da bürosu bulunuyor.

    SIRBİSTAN: PKK’nın Avrupa ülkelerine sevk ettiği uyuşturucular Sırplar tarafından taşınmaya başladı. Sırp Savunma Bakanı’nın, ”Tüm Ortodoks Dünyası,PKK’yı desteklemeli ve Türklere karşı cephe almalıdır” açıklamasından sonra bu ülkede oluşturulan devlet destekli “Yeni Bizans Örgütü” PKK ile ortak çalışmalara başladı. Örgüte silah eğitim de verildi.

    ERMENİSTAN: Elegez, Leninakan, Okçuoğlu, Güllübadak, Mazdian, Misi, Colga, Gümrü, Arazdayan’da PKK kampları bulunuyor. PKK’nın önde gelen yetkililerinden Ali Sapan sık sık Ermenistan’a gidip geliyor. Ermeni Taşnak Partisi ile PKK arasında yakın işbirliği bulunuyor. Bu ülkede PKK’nın dergileri yayınlanıyor. Ermeni Yazarlar Birliği, Öcalan'ı “Büyük Ermenistan” fikrine katkılarından dolayı onur üyeliğine seçti.

    YUNANİSTAN: Yunan istihbarat örgütü ile PKK arasındaki ilk görüşmeler 1988 yılında başladı. Yunan milletvekilleri defalarca Öcalan'ı Beka Vadisinde ziyaret etti. Aynı dönemde Rum Ordusu Komutanı Matafias da Öcalan'ı ziyaret etti. PKK adına öğrenci okutup, çok sayıda kamp yeri tahsis ettiler. Yunanistan, teröristleri helikoptere karşı füze kullanmaları için eğitti. Şemdin Sakık da ifadesinde Yunanistan’ın PKK’ya 9 adet Stinger füzesi verdiğini itiraf etti.

    FRANSA: Danielle Mitterand’ın desteği ile Paris’te Kürt Enstitüsü açıldı. Fransa ’da PKK’nın radyoları ve dergileri bulunuyor.

    ALMANYA: Almanya’da PKK ile bağlantılı 106 dernek bulunuyor. Çeşitli dillerde yayınlanan pek çok gazete ve dergi de Almanya’da basılıyor. İlk başlarda bu örgüte sıcak bakan Almanlar, örgütün iç yüzünü gördükten sonra PKK’yı yasakladı. Ancak yıllarca iyi bir taban hazırlayan PKK, her fırsatta bu ülkenin yasal boşluklarından faydalanıyor.

    İNGİLTERE: Bazı İngiliz milletvekilleri Şam’da Öcalan ile görüştü. Bu ülkede birçok gazete ve dergi PKK adına çalışıyor. İngiliz gazeteci Andrew Norman Penny’nin Kuzey Irak’ta PKK için kuryelik yaptığı belirlendi. PKK’nın Avrupa temsilcisi Kani Yılmaz, İngiliz Parlamentosunda PKK’yı anlattı.

    HOLLANDA: Rotterdam’da Kürdistan Kültür Festivali düzenlenmesine izin verildi. Arnheim’de PKK’nın istihbarat bürosu bulunuyor. PKK’nın yan kuruluşlarından Kurd-Ha haber ajansının da Amsterdam’da bürosu bulunuyor.

    DANİMARKA: 1994’te PKK sempozyumu düzenlendi. ERNK’in 1995’te büro açmasına izin verildi. Bu ülkede; Radyo Botan, Radyo Welat ve Kürdistan Radyoları bulunuyor.

    İSPANYA: ERNK Avrupa sözcüsü Kani Yılmaz , İçişleri Bakanı ile yaptığı görüşme sonrası bu ülkede çeşitli temaslarda bulundu. Madrid’te Kürdistan Enformasyon Merkezi bulunuyor. Bu ülkede PKK’nın bir de radyosu bulunuyor.

    GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ: PKK’nın Johannesburg’da bürosu bulunuyor. Türkiye’ye yönelik silah ambargosu uygulanmasında PKK ile yakın ilişkisi olan Savunma Bakan Yardımcısı’nın büyük rolü oldu. Mandela’nın Atatürk Barış Ödülü’nü reddetmesinde de PKK etkili oldu.

    RUSYA: Öcalan ile ilk görüşme 1992 yılında Şam’da yapıldı. 1992’de Kürt Radyosu yayına başladı. PKK’lıların Rus Meclis binasında basın toplantısı düzenlemelerine izin verildi. 1997’de Rus Milletvekilleri Öcalan'ı ziyaret etti. Suriye’den kaçan Öcalan’ın bir süre Rusya’da kalmasına izin verildi.

    İSVİÇRE: PKK destekli 17 dernek, Radyo Lora ve Kürdistan Resiste dergisi yayında. Lozan’da Kürdistan Sempozyumu düzenlendi. Jura’da irtibat bürosu, Mont Soleil köyünde ise PKK kampı bulunuyor.

    BELÇİKA: MED TV’nin yayınlarına izin veren Belçika, ”Sürgündeki Kürt Parlamentosu”na yer verdi. Belçika’da PKK’nın birçok faaliyetine izin veriliyor.

    İTALYA: Roma’da PKK destekli Kürdistan Sempozyumu yapıldı. Örgüt uyuşturucu-silah değişimi için İtalya’yı kullandı. Kürdistan Enformasyon Ofisi açıldı. İtalya Yeniden Doğuş Partisi’ne üye bir heyet Şam’da Öcalan'ı ziyaret etti. ERNK temsilcisi Kani Yılmaz’ın kırmızı bültenle aranmasına rağmen basın toplantıları yapmasına bile ses çıkarılmadı. Son olarak 12 Mayıs’ta Öcalan bu ülkeye gitti.
     
  2. şimşek59
    Offline

    şimşek59 Süper Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Şehir:
    istanbul
    yalan türkiye bu ülkelere bu durumu yüzüne vurmaya cesareti yok bunlar lafta hep
     
  3. BİLO33
    Offline

    BİLO33
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    22 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    5.970
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Mersin
    [h=2]PKK'ya destek veren 19 ülke:angry26:[/h]
     

Sayfayı Paylaş