dreambox aldığımdan beri sayısız program ve yöntem denedim.ancak hem xp de hem de vistada sorunsuz kesintisiz izleyebildiğim ve kanal değiştirebildiğim tek program mfaraj dreambox viewer4 adlı program.Linkleri aşağıda veriyorum.fırsatım olursa resimde ekleyeceğim.Yapmanız gereken sadece programı kurmak ve çalıştırmak.İlk çalıştırdığınızda sizden 2 adet codec yüklenmesini isteyecek kendisi otamatik yükleyecek.Ondan sonra dreamboxun ip adresi ve şifresini programa girmeniz yeterli.İstediğiniz kanal artık pc de.Daha önce verildiyse özür dilerim. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !
vlc player da oldukça iyi yapıyor bu işi. izlediğiniz programı rahatça kaydetme imkanı da var. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !
dreamboxun ip adresi ve şifresini programa girmeniz yeterli. bunu nereden bulabiliriz veya bize verebilirmisiniz..
ip adresi kendi dreamboxunuzun ip adresi.menü-kurulum-uzman kurulum-iletişim bilgilerine girdiğinizde ip adresini görebilirsiniz.şifre ise eğer değiştirmedi iseniz kullanıcı adı :root --------şifre : dreambox olarak gireceksiniz hepsi bu kadar.
TUXVİSİON proğramı daha kolay aşağıda söylenenleri uygulayın yeter Bilgisayarınızda yada Laptopunuzu aldınız ve yatağınızda hem izliyor hemde aynı anda kayıt yapabiliyorsunuz. Nasılmı???? TUXVİSİON proğramını internetten bulun ve indirin ve sırası ile 2 prg kurun. TUXVİSİON programını çalıştırın ve OPTION kısımına tıklayarak açılan sayfada İP adres kısımına cihazınızın ip sini kullanıcı adınızı ve şifresini girerek tamam diyerek kapatın. Destination kısımından kayıt yapmak istediğiniz yeri seciyorsunuz. ve yukarıdaki record kısımına basarak kayıt işlemini başlatabiliriz. sadece izlemek için preview kısımına basmanız yeterlidir. Görüntü üzerine sağ tıklayara ekran ayarlarınızı yapabilirsiniz. __________________allıntıdır m.doğru arkadaşa teşekkürler