pc açılırken harici takılı ise pc açılmıyor ?

Konu, 'Donanım' kısmında şimşek59 tarafından paylaşıldı.

1. şimşek59

şimşek59 Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    17
    USB CONFİGUARTİON için

USB funcition enabled
    Lepacy USB Support enabled
    USB 2.0 controller enabled
    USB 2.0 controller mode full speed

Primary IDE MASTER için

TYPE CDROM
    PIO MODE 0
    DMA Mode Auto

olarak geçemkte. DMA Mode içinde SWDMA 0 SWDMA 1 MWDMA 1 2..... UDMA 0 ...... şekilnde gidiyr şimdi ben bu ayarlardan hangisini ve karşılığına ne gelecek ? 2 kez bilgisayarı açarken harici yi gördü ozamanki ayrı nasıldı göremedim bıos tan ama ayarlarını hiç ellemedimn tekrar pc yi açtığımda görmedi bu ayarlara göre ne yapmam gerek harici seagate marka pc yi ilk açarken asus ekranı çıkıyor ve pc açılmıyor ama harici takılı değil ise adaptörü normal açılıyor pc ve normalde pc açılırken harici ninde takılı olduğunda problemsiz pc nin açılması gerekmekte
    Seagate harici diski usb ile bağlıyken bilgisayarım açılmıyor!!

Anakartım asus p5 6pl2 1 TB Seagate harici diski usb ile bağlı.Bilgisayar açıkken takıp tanıttıktan sonra gayet güzel tanıdı çalıştı ama bilgisayarı kapatıp açınca kara ekrana düştü bilgisayar açılmıyor usb ile bağlı değilken açılıyor bios dan bişeyler denedim ama nafile.. Ne yapmak gerek??

2. matrak274

matrak274 Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Kardeş fazla deneyimin olmadı ama anakart direkt usbden hddyi göremez tahmin ediyorum.

3. vatan206

vatan206 Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Biostan boot şeçeneğine gel orada harddisk drives var oradan dahili hdd yi birinci sıraya al harici olanı ikinci sıraya sorun düzelmesi lazım kolay gelsin.

4. şimşek59

şimşek59 Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    17
    biosta boot bölümünü buldum oraya gelince ilk menü de Boot device priority yazıyor onun içine girince

1 boot device 1st Floppy drive
    2 boot device 3m samsung HD080 HT
    3 boot device Disabled

sanırım bu 3 sıralama yukarıda ve karşısında yazanlar bunlar sanırım samsung hd yazanı 1. sıraya koyucam diğer sıralama nasıl olacak ?

5. neskali

neskali Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    5
    1 e dvd veya cd sürücünü 2 ye makinanın dahili harddiskini göster f10 a bas yes de yeniden başlat sorun

düzelir büyük ihtimal senin harici seçilidir başlangıçta içindede boot dosyaı vardır onu okumaya çalışıyodur..

odan açılmıyodur..

6. şimşek59

şimşek59 Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    17
    söylediğniz gibi ve farklı şekillerde sıralamayı değiştirdim bıos tan kayıt yapıp çıkınca pc yeniden açılıyor ve hariciyi görüyor sonra bilgisayarı kapatıp kasa dan açma düğmesine basınca yine harici yi okumuyor ve ilk ekran asus ekranı açılıyor sonra kalıyor öteye geçmiyor ve o durumda iken bilgisayarın açma düğmesinin sağında ufak bir düğme var sanırım resetleyerek açma ona basınca pc açılıyor ve hariciyi görüyor her defasında bu şekil açmamda bir zarar olur mu bilgisayara ?

7. neskali

neskali Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    5
    her devasında reset çok fazla zarar vermiyiceği gibi pek yararlı bişeyde olmasa gerek şimdi sen

1-pc yi başlatıp sonradan hdd yi taktığında görüyomu

2-görüyosa başlangıcı değiştiğin halde biosda ilk o görünüyosa ya hdd yi biçimle yada bios unu güncelle

bide ehr açtığında ayarlar gine eski haline dönüyosa yani boot sıralaması o zaman anakrtın pilini değiş

belliki bitmiş yada zayıf ....

8. şimşek59

şimşek59 Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    17

şimdiye kadar desteklerin için çok teşekkür evet pc yi başlattıktan sonra hariciyi takınca görüyor baktım kayıt değiştirince sıralamayı aynı kalıyor eski haline dönmüyor o açıdan problem yok bir arkadaş daha bios u güncelle dedi onu exıt yazan yerde load default olarak bölüm var oradan mı güncelleyecem ? harici takılıyken mi ? bios pili de zayıf olabilir hiç değişmedi cihazı aldığımdan beri sanırım bazen elektirk kesildiğinde pc nin saat ve tarih ayarı gidiyor tekrar yapıyorum

Sayfayı Paylaş