Pardus’ta staj yapacak 20 kişi!

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında Örnek tarafından paylaşıldı.

1. Örnek

Örnek Guest

Özgür Yazılım Dünyasına Pardus’ta Adım Atacak Stajyerler Belirlendi.

TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen ulusal işletim sistemi Pardus, kariyerlerini özgür yazılım dünyasında şekillendirmeyi hedefleyen 20 stajyerini seçti. Stajyerler program süresince, Pardus’ta geliştirilmekte olan tüm sürüm süreçlerine katılarak, mezun olduklarında ihtiyaç duyacakları deneyim ve donanımı kazanacaklar.

Pardus, bu yılki stajyerlerini belirledi. Özgür yazılım dünyasında kariyer hedefleyen 20 öğrencinin kabul edildiği Pardus staj programı, 21 Haziran- 16 Temmuz ve 2- 27 Ağustos tarihleri arasında olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleştirilecek.

Stajyerler Pardus’ta bulundukları süre içinde geliştirilmekte olan tüm sürüm süreçlerine dahil edilecekler. Böylelikle öğrencilerin mezuniyetleri sonrası özgür yazılım alanında başarılı bir kariyer kurmak için ihtiyaç duyacakları bilgi birikimini ve deneyimi kazanmaları sağlanacak. Staj süresince gerçekleştirecekleri projelerde başarılı olan öğrenciler, daha sonra Pardus projesinde ya da UEKAE’de çalışma fırsatı elde edebilecek.

Halen Pardus geliştiricilerinin önemli bir kısmının kariyerlerinin stajyer olarak başladığına dikkat çeken Pardus Staj Koordinatörü Renan ÇAKIRERK şunları söyledi:

“Pardus staj programı sadece projeye nitelikli çalışanlar kazanmamız değil, aynı zamanda özgür yazılım dünyasının yeni, yetenekli, genç yüzlerle tanışması açısından da önem taşıyor. Stajyerler programı tamamladıklarında, başarılı bir kariyer için ihtiyaç duyacakları bilgi birikimini ve deneyimi kazanmış olacaklar. Bugün Pardus projesinde, özgür yazılım dünyasına staj programı ile adım atmış olan başarılı geliştiricilerimizin olması bunun bir göstergesi. Mezun olduklarında üretime katkı sağlayacak şekilde donanımlı, yetkinleşmiş gençlerin Türkiye yazılım ve bilişim sektörünün gelişiminde önemli roller üstleneceğine inanıyoruz.”

Pardus’tan öğrencilere geniş olanaklar

Pardus projesinde staj yapmaya hak kazanan öğrenciler, stajları süresince işleyen bir projede yer alacaklar. 20 stajyer, sürüm süreçlerinde araçların ve projelerin hazırlanmasında görev üstlenecek. Programda başarılı olan stajyerler, Pardus ve TÜBİTAK UEKAE bünyesinde iş olanağına bir adım daha yaklaşmış olacak.

Stajyerler yaklaşık bir aylık staj süresince misafirhanede konaklama, öğle yemeği, bilgisayar, kütüphane gibi imkanlardan faydalanacak ve Pardus t-shirtleri gibi tanıtım ürünlerine de sahip olabilecekler.

Pardus staj programına kabul edilen öğrencilerin listesi

Adil Güneş AKBAŞ Yeditepe Üniversitesi
    Ahmet Aygün İstanbul Kültür Üniversitesi
    Alper Tokgöz İzmir Ekonomi Üniversitesi
    Barış Akkurt İstanbul Teknik Üniversitesi
    Caner BAŞARAN Mersin Üniversitesi
    Deniz Gürsel İstanbul Bilgi Üniversitesi
    Doruk Altan İstanbul Ticaret Üniversitesi
    Doruk Destan Sarpkaya Yeditepe Üniversitesi
    Eda Okur Boğaziçi Üniversitesi
    Engin Manap Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
    Gökhan Göktürk Sabanci Üniversitesi