Panasonic Viera 42'' Plazma TV

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında LORD_KING tarafından paylaşıldı.

  1. LORD_KING
    Offline

    LORD_KING Süper Üye Üye

    Kayıt:
    7 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.097
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Topraktan
    Dünya Kupası yaklaşırken, TV seçenekleri artıyor.

    [​IMG]



    Son dönemde LCD ve LED televizyonlar oldukça revaçta. Düşük enerji tüketimi ve panel ömrünün uzun olması nedeniyle oldukça tercih ediliyorlar. Ancak plazma TV’ler, HD olmayan 50-60 Hz’lik yayınlarda ve maç yayınlarındaki performanslarıyla LCD ve LED’lerin ötesine geçiyorlar.
    İncelediğimiz Panasonic’in plazması Viera TX-P42G20E de bu özellikleriyle ön plana çıkıyor. Ön panel çerçevesi siyah-lacivert renginde ve parlak plastikten yapılmış. Rengiyle diğer televizyonlardan biraz olsun farklı gözüküyor. Montaj konusunda ise hiç sıkıntı çekmeyeceğinizi söyleyelim. Boyutları 1,029x639x308mm, ağırlığı ise 23,5 kg.



    [​IMG]



    Viera, 42 inç’lik ekranıyla 1920x1080 Full HD görüntü verebiliyor. Gelelim 600 Hz konusuna. 600 Hz olduğunu iddia eden bu serideki plazma TV’ler gerçekten bu kadar akıcı görüntü verebiliyorlar mı?
    LCD ve LED televizyonlar, görüntüledikleri hızlı objeleri flulaştırarak verirler. Bu sırada oluşan artıkları yoketmek için ise firmalar bu TV’leri 100/120 Hz tazeleme oranlarıyla piyasaya çıkarırlar. Plazma TV’ler ise LCD’lerden biraz
    farklı çalışır. Plazma hücreleri, en iyi LCD pikselinden 1000 kat daha hızlı değiştikleri için bu tür tazeleme oranlarına ihtiyaç duymazlar. Peki bu 600 Hz neyin nesi?







    Panasonic bu
    plazma TV’sinde ekranı 10 farklı bölüme ayırıyor. Her bölüm 60 Hz’de tazelendiğinden dolayı basit bir hesapla 60 x 10 = 600 Hz rakamına ulaşmış oluyoruz. Yani tazeleme oranlarını bu şekilde karşılaştırmamız gerekiyor.



    [​IMG]


    Bu kısa
    bilgiden sonra televizyonun giriş ve çıkışlarına bakalım. Cihazın sol tarafında bulunan panelde bağlanılabilirlik özellikleri üst düzeyde kullanılmış. En altta ana güç açma kapama düğmesi yer alıyor. Bu düğmenin üzerinde ise AV3 terminali yer alıyor. 3,5 inç’lik kulaklık girişinin olması da özellikle gece saatlerinde film izleyen ya da oyun oynayanlar için gayet kullanışlı. Bu yan panelde bir adet HDMI girişi, iki adet USB, CI yuvası ve SD kart yuvası bulunuyor. Girişlerin dışında fonksiyon seçimi, program arttırma/azaltma ve TV/AV giriş modu tuşları da bu panelde yer alıyor.



    [​IMG]


    Arka
    panele geçtiğimizde ise bizi 3 adet HDMI girişi karşılıyor. Toplamda 4 adet HDMI girişi bulunması televizyonun artılarından. Bu girişler dışında anten girişi, iki adet SCART soket girişi, komponent girişi ve bu girişten ayrı olarak kullanılabilecek sağ ve sol ses girişi bulunuyor. Televizyonun önemli özelliklerinden biri ise ses çıkışı bulunması. Hem dijital hem de analog ses çıkışı mevcut. Ayrıca bilgisayarınızı bağlamanız için de bir D-Sub bilgisayar girişi de mevcut.






    Yine arkada bulunan Ethernet girişiyle de televizyonu internete ya da yerel ağa bağlamak mümkün oluyor. Yerel ağa bağlı olan diğer cihazlar üzerinden video, fotoğraf ve müzik dosyaları kolayca çalıştırılabiliyor İnternet bağlantısıyla Viera Cast özelliği kullanılarak Dailymotion, Eurosport, Picasa, YouTube, Skype ve hava durumu gibi servisler kullanılabiliyor. Skype servisi henüz hazır olmadığından kullanma
    imkanımız olmadı ancak yakında piyasaya çıkacak olan HD web kameraları kullanılarak HD kalitesinde aramalar yapılabilecek. Diğer servisler ise oldukça rahat şekilde kullanılabiliyor.

    [​IMG]

    Kablosuz olarak ağa bağlanmak istiyorsanız da gerekli aparatı ayrıca alarak bu özelliği de kullanabiliyorsunuz.

    Viera TX-P42G20E, çoğu PAL, SECAM ve NTSC standartındaki yayınlarla uyumlu. Bunlar dışında DVB-T ve DVB-C yayınları da alabiliyor.

    Ses
    konusunda ise 2 adet 10Watt’lık hoparlör yeterli gibi duruyor. Ancak kalite arayanların ev sinema sistemlerine yönelmesi gerekecek. Televizyon bunun dışında V-Audio Surround, Dolby Digital Plus ve DTS formatlarını da destekliyor.

    Televizyonun kontrast oranı ise 5,000,000:1 gibi yüksek bir değer. Yeni kullanılan bir filtreyle hücre performansı da oldukça arttırılmış. THX sertifikası bulunan Viera, film tutkunlarını da tatmin ediyor. USB üzerinden sabit disk takılarak kayıt da yapılabilmesi, canlı yayınların rahatça tekrardan izlenebilmesini sağlıyor. Bunun için 160GB – 2TB hafızası olan USB diskler kullanılabiliyor. Bunun dışında SD kart veya USB flash disk üzerinden AVCHD, MPEG2 ve DivX formatında videolar
    izlenebiliyor. Yazılım güncellemesi yapılarak da çoğu kodek desteklenebiliyor. Müzik dosyaları olarak MP3 ve AAC formatlarında dosyalar dinlenebiliyor. Gelişmiş medya oynatıcısıyla bu tür dosyaları oynatmak oldukça kolay.

    [​IMG]

    Televizyonun rahat kullanılabilen bir kumandası da mevcut. Bu kumandayla TV'nin bütün
    özelliklerini kontrol edebilmeniz mümkün.



    [​IMG]


    Plazma TV’ler pek tutulmuyor olsa da, normal TV yayınları ve hareketli HD görüntüler için en ideal TV’ler plazma olanlar. Panasonic, Viera serisiyle bu konudaki üstünlüğünü ortaya koyuyor. Siyah görüntüler oldukça iyi ve hareketli
    görüntülerdeki çözünürlük mükemmel. THX sertifikalı olması da bir diğer avantajı. Gelişmiş ayarlarla birlikte kaliteyi oldukça ayrıntılı bir şekilde görmek mümkün oluyor. Ayrıca düşük giriş gecikmesi, oyun konsollarını kullanma konusunda tercih edilebilecek bir özellik.

    Ancak TV’nin sabit imajlarda LCD’den altta kalmasından dolayı amaçlarınıza yönelik bir tercih yapmanız gerekiyor. Eğer Full HD destekli bir DVD çalarınız da yoksa TV’nin Film modu tanıma
    özelliği bulunmuyor, buna da dikkat etmek gerekiyor.

    Kullanıcılar TV’nin menüsünü de biraz karışık bulabilirler. Bu da basit kullanımı engelleyebiliyor.


    Dünya Kupası’ndan önce alınabilecek TV’lerden biri Panasonic Viera TX-P42G20.


    Puan:
    8,5/10

    Artılar:


    -Şık tasarım


    -Girişler oldukça yeterli


    -Görüntü kalitesi oldukça iyi


    Eksiler:


    -Sabit imajlarda göz yorucu


    -Karışık menü yapısı


    Fiyat:
    2.650 TL
     

Sayfayı Paylaş