Özdemir Asaf şiirleri Ben sensiz olanlara seni aratıyorum, Ben sensiz kalanlara seni yaratıyorum, Seni saklayacağım, seni yazıp-andıkça Kendimi çoğaltıyor, seni kuşatıyorum Unutturmayacağım, seni yaşatacağım, Kendimi çoğalttıkça, seni kuşatacağım, Her zamanda, her yerde sen bende yasadıkça Sen evreninde sana seni aratacağım AKIL GÖZÜ seni bulmakdan önce aramak isterim seni sevmekten önce anlamak isterim seni bir yaşam boyu bitirmek değil de, sana hep hep yeniden başlamak isterim ARAYIŞ En kısa ceza Ömür-boyu olandır Kimse bilmediğinden Kim bilir; Belki bir yalan'dır Kendiliğinden Bir korku'dur belki, saklanandır Çirkinliğindeni Bir soru olsa gerek; Sorulmadığındandır Birden AŞK ŞARKISI Ellerini ver, öpeceğim, Binlerce el içindeyim, Şu beyaz çizgilerden gideceğim Ellerini ver, ellerini Seni öldüreceğim Gözlerinden gireceğim, İçinde yer edeceğim Sana oradan sesleneceğim; Ellerini ver, ellerini Seni öldüreceğim BAŞKA FREKANS Vurdun,acısı daha geçmedi, Biliyorum geçecek Ama öyle ağır konuştun ki ardından O,gittikçe gerçek BİLSEYDİ EĞER Bir şiir bir geceye değer, Bir şiir bir uykuya değer, Bir şiir bir uyanmaya değer, Bir şiir bir sigaraya değer, Bir şiir bir rakıya değer, Bir şiir bir şarkıya değer, Bir şiir bir türküye değer, Bir şiir bir ağrıya değer, Diye-diye Meğer İSTİYORUM Rüzgar mı dedim İsterim ki saçların dağılsın Gece mi dedim Hemen düşüncelere dalmalısın Aşk der demez Kalbin hızlı çarpmalı Sabah, dememe kalmadan Uyanmalısın Alıntıdır