Opera da Flash'ı batırdı

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında LORD_KING tarafından paylaşıldı.

1. LORD_KING

LORD_KING Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    Herkes bunu mu bekliyordu yoksa?

Flash'ı kötüleme yarışına Opera da dahil oldu. İlk etapta Apple ve Adobe arasında giden tartışma, bir nevi "katalizör" görevi gören Steve Jobs'ın Adobe'ye açık mektubuyla diğer firmalara da sıçradı. İlk etapta Microsoft, Flash'la ilgili düşüncelerini açıkladıktan sonra, Internet Explorer'ın 9. sürümünde ürüne hiç yer vermeyeceğini açıkladı. Şimdiyse diğer bir popüler tarayıcı olan Opera bu "karalama kampanyasına" katıldı.
    Opera Ürün Araştırmacısı Philip Grønvold, bugünün İnternet'inde yer alan içeriğin Flash'a dayalı olduğunu, ancak Opera olarak baktıklarında geleceğin açık Web
    standartlarına sahip olduğunu ve Flash'ın açık bir Web standart teknolojisi olmadığını belirtti. Herkesin Flash'a karşı içindeki duyguları bir anda dışarı çıkarması da ilginç bir görüntü oluşturmuyor değil.
    Grønvold'un sözleri şu şekilde devam etti: "Flash'ın dinamik içeriği kullandığı söyleniyor, ancak video oynatma teknolojisi kulağa çok mantıklı gelmiyor. Pil ömrünü yerlerde süründürüyor, CPU'yu fazla kullanıyor. Aynı zamanda Flash çalıştırmaya başladığınız cihazların üzerinde yumurta pişirebilirsiniz."
    Adobe'ye yüklenen firmalar arasında belki de en sert çıkış Opera'nınkiydi. Ancak Steve Jobs'ın yazmış olduğu açık mektupta Jobs'ın Adobe'ye bir tavsiyesi var; belki de gerçekten firmanın Flash teknolojisinde bunu
    izlemesi gerekir: "Bana sorarsanız Adobe artık Apple'ın geçmişte bıraktığı şeylerle ilgili sızlanmayı bırakıp, yenilikçi ve daha kullanışlı olan HTML5 için faydalı araçlar geliştirmeye başlamalı." Ne dersiniz, Adobe sizce bu yolu izlese yerini sağlama almak adına bir adım atmış olmaz mı?..

2. ceryan

ceryan Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Uzun zmandır Opera kullanıyorum ve flashlarda büyük sıkıntılar yaşıyorum.Birçok sıtedeki flash uygulamalarını desteklemıyor memurlar.net buna başlıca orneklerı

Sayfayı Paylaş