OnePlus One sonunda Android 5.0 Lollipop güncellemesine kavuştu 2014 yılında bizleri en çok heyecanlandıran akıllı telefonlar arasında OnePlus Oneın apayrı bir yeri var. Çinin bağrından kopup gelen OnePlus şirketi, uluslararası pazara odaklanan nadir Android akıllı telefonlardan birini sektöre kazandırmıştı. Şirket yetkililerinin akıllı reklam ve pazarlama politikaları sayesinde kısa sürede internet fenomeni olan ekonomik cihazın ülkemizde bile kendine has minik bir pazar oluşturduğunu görmekteyiz. OnePlus One, geçtiğimiz yılın amiral gemisi akıllı telefonları Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z3 ve HTC One M8 gibi modellere denk teknik özelliklere sahipti. Bu teknik özellikleri de, 2,5 GHz dört çekirdekli 32-bit Qualcomm Snapdragon 801 çipset, 3 GB RAM, 16 GB ve 64 GB dahili hafıza seçeneceği, 5 megapiksel ön kamera, 13 megapiksel arka kamera biçiminde özetleyebiliriz. Güçlü teknik özelliklerinin yanı sıra, Android 4.4 KitKat işletim sistemini temel alan CyanogenMod 11 ROMu ile dikkat çeken cihaz, yeni yılı Android 5.0 Lollipop işletim sistemi ile karşılıyor. Henüz alpha aşamasında olduğu belirtilen resmi OnePlus One Android 5.0 Lollipop ROMu, OnePlus şirketinin forumlarında sunuldu. İşletim sisteminin henüz tam anlamıyla çalışmayan özellikleri ise aşağıdaki gibi sıralanıyor: Saat uygulaması sık sık çöküyor, Wi-Fi bağlantısı stabilitesi yeterince yüksek olmayabilir. Cihazn ön yüzündeki kapasitif tuşlar, yazılımsal düğmeler açıldığında bile çalışmaya devam ediyor, 4K çözünürlüklü video kalitesi oldukça düşük, Android L ile birlikte gelen uygulama sabitleme özelliği, yazılımsal tuşların açık olmasını gerektiriyor. Öteki takdirde cihazınızı yeniden başlatmanız gerekecek. İşletim sisteminin bu versiyonu, otomatik güncelleme almayacak. [video=youtube;LWa-6yCFwTg]http://www.youtube.com/watch?v=LWa-6yCFwTg[/video]