Orman Bakanı Osman Pepe'nin Mamak Anadolu Lisesi öğrencisi olan oğlu, "Okulun adının kısaltılmışı 'mal' oluyor. Rahatsızız" deyince,lisenin ismini değiştirtti. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin, Mamak Anadolu Lisesi'nde (MAL) öğrenim gören oğlu Malik Pepe ile arkadaşlarının "Okulun adını kısaltarak bize 'mal' diyorlar" diye şikâyet etmesi üzerine okulun ismini değiştirttiği ortaya çıktı. Pepe, "Öğrenciler yakınınca ben de Milli Eğitim Bakanlığı ile konuştum. Değiştirdiler" dedi. TBMM kulisinde gazetecilerle sohbet eden Pepe, oğlu Malik Pepe'nin de okuduğu Mamak Anadolu Lisesi'nin isminin nasıl değiştiğini şöyle anlattı: "Öğrenciler, uzun zamandır okulun adının değiştirilmesini istiyorlardı. Kısaltılmışının MAL olması nedeniyle. Ben onların karne törenlerine gittim. Öğrenciler 'Bakan Amca, okulumuzun adını değiştirseniz. Kısaltılmışı 'mal' oluyor, biz bundan çok rahatsızız' dediler. Ben de Milli Eğitim Bakanlığı'na 'böyle bir talep var' dedim. İsmi Yavuz Sultan Selim olarak değişti." Pepe, "Ankara ile bu ismin ne alakası var?" sorusuna "Ankara ile ilgili olan Türk büyüklerinin isimlerinden verilmeyen kalmamış. Zaten isim önerisi öğrencilerden geldi" karşılığını verdi. Pepe, "Öğrenciler isim babasının siz olduğunu söylüyorlar" yönündeki anımsatma üzerine ise "Doğrudur, ama öğrenciler de istedi" diye konuştu. MİLLİYET