Oglu istedi Bakan degiştirdi

Konu, 'Eskiyen Konular' kısmında LeyL tarafından paylaşıldı.

1. LeyL

LeyL
    Yetkili
    Emekli Admin

Beğenilen Mesajlar:
    1
    Orman Bakanı Osman Pepe'nin Mamak Anadolu Lisesi öğrencisi olan oğlu, "Okulun adının kısaltılmışı 'mal' oluyor. Rahatsızız" deyince,lisenin ismini değiştirtti.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin, Mamak Anadolu Lisesi'nde (MAL) öğrenim gören oğlu Malik Pepe ile arkadaşlarının "Okulun adını kısaltarak bize 'mal' diyorlar" diye şikâyet etmesi üzerine okulun ismini değiştirttiği ortaya çıktı. Pepe, "Öğrenciler yakınınca ben de Milli Eğitim Bakanlığı ile konuştum. Değiştirdiler" dedi.

TBMM kulisinde gazetecilerle sohbet eden Pepe, oğlu Malik Pepe'nin de okuduğu Mamak Anadolu Lisesi'nin isminin nasıl değiştiğini şöyle anlattı:
    "Öğrenciler, uzun zamandır okulun adının değiştirilmesini istiyorlardı. Kısaltılmışının MAL olması nedeniyle. Ben onların karne törenlerine gittim. Öğrenciler 'Bakan Amca, okulumuzun adını değiştirseniz. Kısaltılmışı 'mal' oluyor, biz bundan çok rahatsızız' dediler. Ben de Milli Eğitim Bakanlığı'na 'böyle bir talep var' dedim. İsmi Yavuz Sultan Selim olarak değişti."

Pepe, "Ankara ile bu ismin ne alakası var?" sorusuna "Ankara ile ilgili olan Türk büyüklerinin isimlerinden verilmeyen kalmamış. Zaten isim önerisi öğrencilerden geldi" karşılığını verdi.

Pepe, "Öğrenciler isim babasının siz olduğunu söylüyorlar" yönündeki anımsatma üzerine ise "Doğrudur, ama öğrenciler de istedi" diye konuştu.

MİLLİYET

2. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19
    Herkese bir bakan baba lazım bu ülkede:(İşler başka türlü yürümüyor:(

3. Mu®aT

Mu®aT <b><font color="red">System Administrator</b></fon Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    acaba konuşsak bakan pepe ile bizim sitenin adınıda deiştirirmi:8[1]: :8[1]:

4. gEnChBoYs

gEnChBoYs Kıdemli Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    bizim adımız kötü değil yaw değiştirmesin...:8[1]:

5. modokol

modokol Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0

bence de:45: :8[1]:

6. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19
    Valla ben karışmam bizzat konuyu sen açtın abi ortak bir karar çıkınca isimi değiştiririz demiştim:)

Sayfayı Paylaş