O bankanın sırrı Wikileaks'te!

Konu, 'Dünyadan Haberler' kısmında melih38 tarafından paylaşıldı.

1. melih38

melih38 Kıdemli Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Wikileaks belgeleriyle ortaya çıkan süreçte yeni iddialar ortaya atıldı. Bank of America'nın, Mortgage soruşturmasından kaçmak için bazı belgeleri yok ettiği, bazı bilgileri de gizlediği ortaya çıktı.
    Wikileaks kurucusu Julian Asaange'ın bir finansal kuruma ait belgeleri yayımlayacağını söylemesinin ardından aylar sonra, Bank of America'nın belgeler üzerinde sahtecilik yaptığı iddiası gündeme geldi.

''Mortgage aldatmasını'' kanıtlayacağını öne süren Bank of America eski çalışanı tarafından Anonymous Grubu'na gönderilen belgeler ve e-mailler bankofamericasuck adlı internet sitesinde yayınlandı.

Bank of America iştiraki Balboa Sigorta Şirketi çalışanları arasındaki yazışmaları gönderen sızdırıcı kendisini şöyle tanımlıyor:

'Benim adım (Anonymous). Son 7 yıldır Balboa Sigorta şirketinde çalışıyorum. Çoğunuz Balboa Sigorta'nın adını bilmiyordur belki ama eğer araç, çiftçilik ekipmanı, karavan ya da mülk almak için borç aldıysanız, biz sizi biliyoruz. Aslında, biz size çok para ödettik, sigorta için ihtiyaç duymayacağınız kadar çok para...'

Bank of America'nın iştiraklerinden Balboa Sigorta Şirketi tarafından sızdırılan belgelerde, şirketin bağımsız denetimden ve soruşturma sürecinden kurtulmak için Amerikalıların evlerine haksız yere haciz koyan uygulamaları sümen altı ettiği vurgulandı.

Bank of America sözcüsü tarafından iddialara yalanlama gelirken sözcü, Reuters'a yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Yazı işleri ve yönetimle ilgili belgeler Balboa çalışanı tarafından çalınmıştır ve ipoteklerle ilgisi yoktur. Biz, abartılı iddialarının doğru olmadığından eminiz.'

WikiLeaks'i zor durumda bırakmaya çalışan PayPal, Visa ve MasterCard gibi ödeme ve kredi kartı firmalarına karşı eylemler yürüten siber protesto örgütü Anonymous grubunun OperationLeakS, twitter hesabında #BlackMonday (Kara Pazartesi) iletisiyle duyurduğu Mortgage aldatmasının devamının geleceğini belirtiyor. (Gazeteport)

Sayfayı Paylaş