Nuri Şahin Real Madrid'de

Konu, 'İspanya Ligi' kısmında nino tarafından paylaşıldı.

1. nino

nino Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    3
    Bundesliga ekibi Borissia Dortmund ile şampiyonluk sevinci yaşayan A Milli Futbol Takımı'nın yıldız isimlerinden Nuri Şahin, İspanyol devi Real Madrid'e transfer oldu. Hamit Altıntop'un da Bundesliga'da sezon tamamlanınca Real Madrid'e katılması bekleniyor.
    La Liga ekiplerinden Real Madrid, yeni sezonda daha kuyvvetli bir kadroyla mücadele edebilmek için transferlere başladı. Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun takıma kazandırmak istediği Türklerden Nuri Şahin'in az önce düzenlediği basın toplantısındai yeni sezonda Real Madrid forması giyeceğini duyurdu.
    İspanyol basınına göre, Nuri'nin yanı sıra Bayern Münih ile sözleşmesi bu sezon tamamlanan Hamit Altıntop da eflatun beyazlıların kadrosunda yer alacak.
    BUNDESLIGA'DA ŞAMPİYON OLDU, LA LIGA'YA ADIM ATTI
    1988 doğumlu olan Nuri Şahin, Almanya'da yetişti. 22 yaşındaki genç yıldız, RSV Meinerzhagen'de futbola başladıktan sonra 2000-2005 yılları arasında Dortmund'un alt yapısında oynadı. 2005'ten beri Borussia Dortmund'un A Takımı'nda forma giyen Nuri, 2007-2008'de kiralık olarak Feyenoord'da top koşturdu.
    2005'ten beri A Milli Takım'da forma giyen Nuri Şahin'in Ay-Yıldızlı forma ile 26 maçta 1 golü bulunuyor. Orta sahada görev yapan Nuri, Dortmund'da 135 maçta 13 gole imza attı. Nuri'nin Feyenoord'da ise 259 maçta 6 golü bulunuyor.
    Nuri, 6 Ağustos 2005'te 16 yaş 334 günlükken Borussia Dortmund forması giyerek, Bundesliga'da oynamış olan en genç futbolcu oldu. Nuri, aynı sene 25 Kasım'da kaydettiği golle de Bundesliga tarihinde gol atan en genç isim oldu.
    2005'te Peru'daki U17 Dünya Kupası'nda sergilediği performansla "bronz top" ödülü kazanan Nuri Şahin, Türkiye'nin 4'üncülüğünde önemli bir rol oynadı. A Milli Takım forması giyen ve gol atan en genç isim olan Nuri, A Milli Takım ile ilk ve tek golünü doğduğu ülke olan Almanya'ya karşı forma giyerken kaydetti.
    Bundesliga'da bu sezon Borussia Dortmund ile şampiyonluk sevinci yaşayan Nuri Şahin, 2007-08'de de Feyenoord ile Hollanda Kupası'nı kazandı.

Borussia Dortmund'dan Real Madrid'e transfer olan Nuri Şahin transferinden sonra ilk kez NTV Spor'a konuştu.

Rıdvan Dilmen'in yorumcu olarak katıldığı programa telefonla bağlanan Nuri Şahin duygularını samimiyetle paylaştı. Sözlerine "Çok teşekkür ederim. Öncelikle çok heyecanlıyım şu an. 6 senelik bir imza attım. İnşallah Türkiye'yi Real Madrid'de en iyi şekilde temsil edeceğim" diye başlayan Nuri Şahin "Ben Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmek istiyorum. Hayallerım gerçek oldu. Mesut ve benle herkes gurur duyabilir. Türkiye milli takımını seçip Real'de oynamak çok büyük bir gurur" diye konuştu.
    Son zamanlarda yeni yetişen gurbetçi futbolcuların genelde Almanya'yı seçtiğini söyleyen Nuri Şahin "Umarım bundan sonra gurbetçilerimiz Türkiye milli takımını tercih eder" diye konuştu. Nuri sakatlığının devam ettiğini ve birkaç hafta daha süreceğini kaydederken milli maça yetişmesinin zor olduğunu kaydetti.
    Çocukluğunda hep milli takımı hayal ettiğini ama Real madrid formasını o dönemlerde görmediğini, bu sevdanın Rüştü Reçber ve Emre Belözoğlu ile başladığını söyleyen Real Madrid'in Türk yıldızı transferden önce Mourinho ile bir görüşmesinin olduğunu kaydetti.
    "TELEFONDA MOURİNHO İLE KONUŞTUĞUMA İNANMADIM"
    Nuri Şahin, Portekizli teknik adam Jose Mourinho ile yaptığı telefon görüşmesini şöyle anlattı: "Transferden önce Mourinho ile görüştük. Beni takip ettiğini ve genç yaşıma rağmen liderlik yapmamın onu etkilediğini ve kendi takımında görmek istediğini söyledi. Ben ilk başta telefonda onun olduğuna inanmadım. Çok heyecanlandım. Telefonu kapattıktan sonra menajerime "Kiminle konuştum" ben diye sordum.
    Mesut ile her zaman görüştüğünü söyleyen Nuri Şahin "Güzel günler bizi bekliyor" dedi.
    "14 AYDAN BERİ İSPANYOLCA KURSUNA GİDİYORDUM"
    "İspanyolca öğrenecek misin?" sorusuna ise Nuri'den güve dolu bir cevap geldi. Nuri eşiyle beraber 14 aydan beri İspanyolca dil eğitimi gördüğünü fkat İspanyolca kursuna başlamanın Real Madrid ile bir ilgisi olmadığını söyledi. Nuri, İngilizce'yi de çok iyi konuştuğunu belirtirken "Real Madrid'de dil problemi yaşamam" dedi.
    Nuri Şahin, Real Madrid'e transfer olacağı konuşulan Hamit Altıntop için de gülerek "İnşallah olur" yanıtını verdi.

Ntvspor.

Sayfayı Paylaş