Next 2000 süper hdtv uydu alıcısı ve cccam kullananlar içindir. Belli süre izledikten sonra, izlediği kanalda donma, takılma, kesilme olanlar ve sürekli ping atıyorum diyenler (ya hanım ya cihaz diyenler, yeter artık bıktım diyenler) aşağıdaki adımları sırası ile yapsınlar. Göreceksiniz ki cccam daha stabil hale gelecek ve şikayetleriniz ortadan kalkakacak (%80-90). Bu adımlar benim tarafından denenmiş ve uygulanmıştır. Önceden cccam sürekli donma, takılma ve kesilme yaparken artık bu durumlar minimuma inmiştir. Şimdiye kadar denemediğim yazılım, cccam versiyonu ve server kalmadı. Hiçbir randıman alamadım. Ancak aşağıdaki adımları uygulayınca ooohhh be cccam varmış dedim. Uygulama yapacağınız hatalardan dolayı sorumluluk kabul edilmez. Uygulayıp uygulamama sizin isteğinize kalmıştır. Ben olumlu sonuç aldım. Bir haftadır gayet sorunsuz izliyorum. Aşağıdaki adımları sabırla ve dikkatlice uygulayınız. ÖNEMLİ NOT: Server kurulum bilgilerinizi mutlaka bilmelisiniz çünkü aşağıdaki işlemlerden sonra server yeniden kurulacaktır. Bu işlemleri yaparken kanal listeniz, favrori kanallarınız ve kanal düzeniniz bozulmamakta veya kaybolmamaktadır. Korkmayınız. İsterseniz tedbir olsun diye yedekleyebilirsiniz. 1. İLK ADIM : Mutlaka server sağlayıcınız ile konuşarak, sizdeki kurulu olan cccam versiyonu ile ondaki cccam versiyonunun aynı olmasını sağlayınız. Örnek: sizdeki cccam 2.0.11 ise ondakide 2.0.11 olmalı. (Herşeyden önce bunu halletmeniz lazım). Server’ ınız mutlaka gerçek cccam olmalı, çakma cccam olmamalıdır. Server sağlayıcınızdan bu bilgileri doğrulatınız. Teknik bilgileri server sağlayıcınız ile konuşunuz. Kısacası sağlam bir server’ ınız olmalı. 2. Cihazınızı fabrikasyon ayarlarına döndürünüz. Bunun için: Menü/cihaz bilgileri/fabrikasyon ayarlar/Şifre (8503) Çıkan ekranda : sistem bilgisi (evet), uydu bilgisi (hayır), transponder bilgisi (hayır) ve kanal bilgisi (hayır) seçerek OK tuşuna basınız ve bu ekrandan çıkınız. 3. Cihazınızı, üstündeki power tuşundan kapatarak güç ve internet kablosunu çıkartınız. Kısacası uydu alıcınızı tv’ nizden tamamen sökünüz. 4. Cihazınız ile bilgisayarınızı RS232 kablosu ile bağlayınız. Cihazınız stand-by (kapalı) konumda olmalıdır. 5. Tabiki, bilgisayarınızda önceden STBlink 02.03 editörü ve hangi tarihli yazılımı cihazınıza atacaksanız o yazılım olmalıdır. Yoksa, ilgili linklerden indiriniz. Forumlarda var. Arayıp bulunuz. 6. Cihazınızın sol köşesinde olan, üzerinde ok işareti bulunan tuşlardan aşağı doğru olanın üstüne basılı tutarak cihazınızın fişini elektrik prizine takınız. Cihazınızın ekranında boot-0030 yazısı görünür ve kaybolur. Ekranda hiçbirşey görünmez olduğunda parmağınızı basılı tuttuğunuz tuştan çekebilirsiniz. 7. STBlink 02.03 editörünü açınız. COM 1-4 yazan tuşa basarak port numarasını seçiniz. Daha sonra SW Down tuşuna basınız. Çıkan ekranda Boot-Mode Status tuşuna basınız. Çıkan ekranda Sure/tamam dedikten sonra, çıkan ekranda cihazınıza atacağınız yazılımı bilgisayarınızdan seçerek aç tuşuna basınız. (ben 05.11.2009 yazılmını attım. Sonuç gayet iyi.) 8. Yükleme bitinceye kadar bekleyiniz. En sonunda The software upgraded successfully yazısı çıkacaktır. İşlem tamamdır artık. Cihazınızı bilgisayarınızdan sökünüz. 9. Cihazınızı tekrar televizyonunuza uygun şekilde bağlayınız ve açınız. 10. Menü/girişler bölümüne geliniz. Orada, sadece ethernet yazısı görünüyorsa kumandanın üzerindeki kırmızı tuşa basınız ve çıkan şifre yerine 1234 yazınız. Artık sadece ethernet değil CAS ve Emu yazılarıda görünecektir. CAS ve Emu yazıları görünüyorsa bu işlemi yapmanıza gerek yoktur. 11. Menü/girişler/CAS tuşlayınız. Çıkan ekranda CI message(Kapalı), EMU (kapalı), common interface 1, 2 (kapalı), COM port (free) ve diğerlerinin hepsi (açık ) olacak şekilde ayarlayınız. COM port (free)/kırmızı tuş/Baud hızı (9600) seç. Kaydet yapınız ve çıkınız. 12. Menü/girişler/ethernet /ağ ayarları tuşlayınız. İkinci satırda (bağlantı yöntemi) yazan DHCP seçili iken kaydet tuşuna basınız ve çıkınız. Aynı işlemi ikinci satırda PPPoE seçili iken yapınız. Ve son olarak aynı işlemi ikinci satırda sabit yazarken tekrarlayınız. Burada Yeni Dns Adresleri; 008.008.008.008 yapınız. Bunları kaydettikten sonra çıkınız. 13. Menü/girişler/ethernet/alan ayarlarına giriniz. Burada, protokol alanında server sağlayıcınızda olan cccam versiyonu ile sizinki aynı olanı seçmelisiniz. Durum alanı URL seçmelisiniz. Daha sonra server bilgilerinizi giriniz ve server’ ınızı kurunuz. Burada card info update (açık) olacak. Cihazınıza sadece bir tane server kurmanız tavsiye edilir. Bilgilerinizi kaydederek bu alandan çıkınız. 14. Herşeyi doğru yaptıysanız connect success yazısı çıkacaktır. 15. Cihazınızı önce power tuşundan sonra arkasından kapatınız. 16. Cihazınızı açınız ve izlemek istediğiniz kanalı seçiniz. HEPSİ BU KADAR. GÜLE GÜLE SEYREDİN. SORUN HALEN DEVAM EDİYORSA: 1. Server sağlayıcınızın cccam versiyonu ile sizinki farklıdır. 2. Aldığınız cccam dandiktir. Yani server’ ınız. (çakma cccam). 3. Diğer sorunlar üstad’ ların vereceği sağlam bir yazılım’ la giderilecektir diye umuyorum. Bu konuda bilgim yok. 4. Bu kadarını çok yoğun araştırmalar sonucunda biz next kullanıcıları hallettiğine göre gerisinide yüksek fiyata next satanlar halletsin değilmi? Alıntıdır emeği geçenlere teşekkürler