Netbook güvenlik yazılımı

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında LORD_KING tarafından paylaşıldı.

  1. LORD_KING
    Offline

    LORD_KING Süper Üye Üye

    Kayıt:
    7 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.097
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Topraktan
    Netbook’lar için üretilen Trend Micro Titanium Security for Netbooks çözümü tanıtıldı.

    Trend Micro
    , 25 Mayıs Salı günü düzenlediği toplantıyla basın dünyasına en yeni çözüm ve hizmetlerini tanıttı. Trend Micro’nun Nişantaşı’ndaki yeni ofisinde yapılan toplantıda, şirketin yeni netbook güvenlik çözümü Titanium hakkında bilgi verildi.



    [​IMG]




    Trend Micro Akdeniz Bölge Müdürü Ercan Aydın, Trend Micro’nun netbook’lara özel yeni çözümüyle bilgi güvenliğinde bir devrim yarattığını söyledi. Aydın, Trend Micro Titanium Security for Netbooks çözümüyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Trend Micro, netbook kullanıcılarının e-posta ve webde sörf gibi günlük işler için kurulumu ve kullanımı kolay, en yeni virüsleri ve casus yazılımları otomatik olarak ortaya çıkarıp yok eden güçlü bir korumaya ihtiyaç duyduklarını tespit etti. Bu ihtiyaca da Titanium ile yanıt verdi. Titanium, netbook’lara özel olarak geliştirilen, dünyanın ilk güvenlik yazılımı. ASUS’un netbook’larını bu çözümle koruma kararı da Trend Micro’nun netbook’lar için en iyi korumayı sağladığına yönelik yaygın sektör görüşünü doğruluyor.”
    Trend Micro Kıdemli Güvenlik Danışmanı Rik Ferguson
    ise sunumunda web dünyasında tehditlerin durumuna ve alınabilecek önlemlere değindi. Ferguson şunları söyledi: “Bilgisayarlara yönelik tehditlerin büyük bir kısmı internetten geliyor. Trend Micro’nun bir araştırmasına göre, online tehditlerde, virüs içeren sitelere yapılan ziyaretlerin payı yüzde 42, tehdit içeren diğer yazılımların payı yüzde 34, e-posta eklerinin ve link’lerin payı yüzde 9 ve taşınabilir disklerden yapılan aktarımların payı yüzde 8. Günümüz antivirüs ürünlerinde yeni standartlara ihtiyaç var; çünkü, geleneksel koruma yöntemleri yeni virüsler karşısında çaresiz kalıyor. Virüslerle mücadele buluta, başka bir deyişle doğrudan internet ortamına kayıyor. Bulutta dosya izleme ve değerlendirme anlayışı yaygınlaşıyor. Bu yaklaşımın pek çok avantajı var. Uç nokta kaynak kullanımı minimum düzeye iniyor. Ağ bant genişliği kullanımında tutarlılık sağlanıyor. Yeni tehditlere anında müdahale edilebiliyor ve yerelleştirilmiş tehditlere yönelik farkındalık artırılıyor.”
     

Sayfayı Paylaş