MozillaHistoryView 1.02 Boyut : 40 Kb Kullanım izni : 20 gün Dil : Türkçe Platform : Windows (Tümü) TANITIM Faydali sistem araçlari, benzeri birçok ücretsiz uygulama yazan Nir Sofer arkadasimizdan yine bir faydali, ücretsiz uygulamai daha sizlere tanitmak üzereyiz. MozillaHistoryView; Internet tarayicilarin (Firefox/Mozilla/Netscape gibi) sistemimizde kaydettigi, gezdigimiz Net sitelerin kaydini tutan, history.dat adli dosyadan, en son ziyaret ettigimiz sitelerin adlarini, buradaki siteler için tutulan istatistiki bilgileri okuyan küçük bir araçtir. Küçük oldugu kadar da marifetli, faydali bir uygulamadir. Yukarida bahsettigimiz history.dat adli dosyadan normalde biz isletim sistemi kullanicilari herhangi bir okuma islemi yapamayiz, çünkü buradaki tür sistem dosyalarina normal kullanicilarin erismesi, üzerinde islem yapmasi sistem güvenligi, saglamligi gibi çesitli sebeplerle isletim sistemi yaraticileri tarafindan blokelenir yani buradaki dosyalar korunur. MozillaHistoryView uygulamaini yazan arkadasimizin uygulgayeilik bilgileri sayesinde bizler de buradaki tür istatistiki bilgileri alabilmekteyiz. Bu Programla : En son girilen web sitelerinin adresleri, Siteyi açma tarih, saati, Siteden çikis tarih, saati, Sayfanin kaç kez açildigi, Referrer Bilgisi (Sayfaya nereden geldigimiz), Host Name (Sayfanin ana site adresi), Title (Sayfanin üst basligi), Record index (Hangi sitenin kaçinci sirada açildigi) Gibi bilgileri görebilirsinsin, gördügünüz listenin içerisindeki herhangi bir alandan, herhangi bir kelime ile arama yapabilirsinsinsin. Çok uzun site geçmisi olan kisilerde faydali bir özelliktir. Geçmis ziyaret listesini asagidaki türlerde kayit edebilirsinsinsin : .Txt (Çesitli Ayrıcarde Metin Belgesi) .Htm, .Html (Dikey ve/yada Yatay Tablolu) .Xml (Kayitlarinizi baska uygulamalara aktarmak için ideal bir özellik) Liste bilgilerini Ctrl+A ile tümünü yada fare ile istediginizi seçerek kopyalayip Excel, OpenOffice spreadsheet gibi uygulamalara da yapistirarak kayit yapabilirsinsinsin. MozillaHistoryView Kullanimi : MozillaHistoryView hiçbir kurulum yada ilave dosya (DLL gibi) gerektirmez, sadece indirdiginiz dosyanin içerisin deki MozillaHistoryView.exe yi istediginiz bir klasöre kopyalayip, çift tiklayip çalistirabilirsinsinsin. Programi çalistirdiktan sonra Mozilla/Firefox kullanici profilinizde bulunan history.dat adli dosyadan son gezdiginiz web siteleri, hakkinda tutulan bilgiler liste durumunda 1 saniye gibi kisa bir zamanda önünüze gelecektir. Isterseniz uygulama ana penceresinde Ctrl+H tus kombinasyonuyla görmek istediginiz başka history.dat dosyalarinin da içerigini görebilirsinsinsin. Örnegin : Bazi tarayicilar gezilen siteler ile sitelardaki form verilerini ayri ayri kaydetmektedir. Bu özellik ile hangi sitede, hangi basvuru formu ile ne bilgi yazip gönderdiginizi bile bulabilirsinsinsin. Sistem Gereksinimi : Windows 98den Windows Vistaya kadar tüm Windows Isletim Sistemlerinde kullanabilirsinsinsin. Sisteminizde Firefox/Mozilla uygulamai kurulu olmasa da kullanabilirsinsinsin. (history.dati uygulamaa göstererek) Programin Türkçe Kullanimi : Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! tiklayarak indireceginiz dosyanin içerisin deki MozillaHistoryView_lng.ini adli dosyayi uygulama ile ayni klasöre koymaniz, uygulamai yepyeniden açmaniz yeterli, gerisini uygulama halledecektir. Türkçe Dil Ekini, başka dil eklerini uygulamain Üretici Sitesindeki sitesinin alt kismindaki Dil Ekleri Kismindan da indirebilirsinsinsin. Destek : Programla ilgili her türlü soru, öneri, tavsiyelerinizi nirsofer@yahoo.com e-posta adresinden Üretici : Nir Sofere (Ingilizce) yada acne@ucretsizdownload.com e-posta adresinden bana sorabilirsinsinsin. Editörün Yorumu : Uzun yillardan beri Mozilla/Firefox kullanicisi olarak buradaki tür bir eksigin de uygulgayeilarca görülüp böyle basit kullanılabilirsinsinli bir araçla kapatilmasini memnuniyetle karsiliyorum. Programi Kaspersky Internet Security kurulu PCda defalarca çalistirip denedim, hiçbir güvenlik ihlali uyarisi almadim, zaten uygulama da güvenlik uyarisi alinacak bir islem yapmiyor. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !