Galatasaray'ın yeni transferi Zvjezdan Misimovic, ilk röportajını Galatasaray TV'ye verdi. Tek hedefinin şampiyonluk olduğunu ifade eden Bosna Hersekli oyuncu, sakat olduğu iddialarına da yanıt verdi. Sırtında sarı-krmızılı forma ile ekran karşısına geçen Zvjezdan Misimovic, Galatasaray'a transferi nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek, "Büyük bir takımın parçası olduğum için onur duyuyorum. Wolfsburg, 4 gün önce Diego ile sözleşme imzalayınca, transferim gerçekleşti. Geçen sene gollerden sonra sevinmiyordum, çünkü bazı problemlerim vardı. 28 yaşındayım ve uzun yıllar Bundesliga'da oynadım, hayatımda değişiklikler arıyordum. Galatasaray'a tarihi ve başarıları nedeniyle onur duyarak geldim" diye konuştu. Hedefinin şampiyonluk olduğunu ifade eden Bosna Hersekli futbolcu, "Türkiye'ye gelmeden önce Galatasaray ile ilgili çok fazla bilgi edindim. Özellikle taraftarlarımız hakkında çok ayrıntılı bilgi sahibiyim. Tabii ki bu kadar büyük bir kulüpte oynuyorsanız, tek hedefiniz şampiyonluktur. Belki lige iyi bir başlangıç yapamadık ama önümüzdeki günlerde daha iyi olacağız" dedi. Misimovic, "Milan Baros ile nasıl bir ikili oluşturacaksınız?" sorusuna, "Wolfsburg'da geçtiğimiz sezon Dzeko ve Grafite'ye 20 asist yaptım, bunda önümde oynayan oyuncuların da kalitesi önemliydi. Sadece ben ve Milan Baros olarak kısıtlamamak lazım. Genel olarak çok kaliteli bir oyuncu grubuna sahibiz. Artık futbolda sadece yetenek değil, koşmak da gerekiyor. Asist yapmayı, önümdeki forvetlere gol attırmayı seviyorum" yanıtını verdi. En başarılı olduğu bölgenin 10 numara pozisyonu olduğunu vurgulayan Misimovic, yeni teknik direktörü Frank Rijkaard ile ilgili olarak, "Rijkaard'ın futbolculuk kariyerine bakınca, tarihteki en iyi oyunculardan biri olduğunu görüyoruz. Teknik direktör olarak da Barcelona'da büyük başarılar kazandı. Galatasaray'da birlikte iyi işlere imza atacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu. Bosna Hersekli oyuncu, kronik sakatlığı olduğu yönündeki iddialara ise "Geçtiğimiz sezonlarda hemen hemen tüm maçlarda oynadım. Böyle bir dedikoduyu burada ilk kez duyuyorum. 10 numara, çok fazla sorumluluk gerektiren bir pozisyon ve bunun bilincindeyim. İyi bir hazırlık dönemi geçirdim. Fizik olarak kendimi çok iyi hissediyorum" dedi.
Türk basını böyle işte iyi adamları hemen aşagı cekmek için elinden geleni yapıyor bizim huyumuzda suyumuzda war :angry26: