Windows 8 arayüz ve kullanım açısından hem fare ile hem de dokunma ile aynı tecrübeyi vermek üzere geliştirilen 10,6 inçlik Surface 499 dolardan başlayan fiyatla satışa sunuldu. Yeni tabletin en önemli özelliği Black Touch Cover, kullanıcıya yeni bir klavye deneyimi sunuyor. Rahatlıkla tablete takılıp çıkarılabilen klavye ayrıca koruyucu olarak görev yapabiliyor.32 GB hafızası olan cihazda Black Touch Cover özelliği bulunmuyor. Bu özellikten yararlanmak isteyen kullanıcıların ise 599 veya 699 Dolarlık modellerini almaları gerekiyor. Microsoft Surface'i cazip kılan özelliklerinden birisi kendisini dik tutacak bir sehpa ile satışa sunulması ve klavye özelliği olan kapağının olması.Windows 8 işletim sistemini kullanan bu tablet, bir kalemle gelecek ve kalem ile yazı yazılabilecek. Satışa sunulan yeni tabletlerin biri Windows RT diğeri ise Windows 8 işletim sistemini kullanıyor. Tabletlerin biri dokunmatik diğeri ise klavye eklenebilen türden. Ayrıca kulaklık ve ses girişi bulunuyor.9.3 milimetre kalınlıkta olan tabletler, 600 gram ağırlığında. Micro SD kart girişi ile depolama kapasitesi 32 GB'ın üstüne çıkabiliyor.Tek elde taşınacak kadar hafif olması USB girişi ile fotoğraf makinesi gibi cihazlar bağlanıp video ve fotoğraflar aktarılabiliyor.Kendine özel Office ve Photoshop programı ile gelecek olan tabletler, Apple'ın çok satan iPad uygulamalarına da erişim sağlıyor.Windows 8 işletim sistemi kullanılan tabletle birlikte dokunmatik klavye de 100 dolara satışa sunuluyor.Microsoft'un bu fiyat aralığını belirleyerek Apple ile rekabete girmek istiyor.