Microsoft, Windows Telefonlarda Android Uygulama Desteğini Tartışıyor! Oyun Değişiyor! Microsoft, ile birlikte PC ve mobil platformlarında tek işletim sistemi üzerinde çoklu-platform uygulama mağazasını hayata geçiriyor. Her halükarda bu adımına rağmen sadece %2.7'lik mobil pazar payıyla Microsoft'un önünde katetmesi gereken büyük bir yol var. Microsoft çalışanlarından edinilen bilgiye göre, firmanın öncelikli olarak hedefi, Andorid ve iOS'a geçen kullanıcıların Microsoft'un işletim sistemini bırakmalarını durdurmak ve kaybı azalmak. Bu sebeple olacak ki, bu durum Microsoft'u kendi mobil işletim sisteminde Android uygulamalarının çalışmasına izin vermeyi tartışmaya itti. Microsoft'un bundan kazancı net, kullanıcılar Windows yüklü telefonlarından favori Android uygulamalarına erişim imkanı sağlayacaklar. Bu sayede devasa büyüklükteki uygulama kapasitesine kavuşarak mobil telefon pazarındaki rekabet koşullarında yaşatacağı değişim de cabası. Bir çok popüler uygulamanın da halen Windows Phone'da olmadığı göz önünde bulundurulursa, acaba çözüm gerçekten de bu mu? Ancak böyle bir hareket, ileriye yönelik geliştiricilerin Windows için uygulama geliştirmeyi bırakmalarına sebep te olabilir. Bu durum Windows'un mobil işletim sistemindeki ileriye dönük konumunu zayıflatır. Windows 10 ile birlikte tüm Windows platformlarında (PC, telefon, tablet) aynı şekilde çalışma desteği sunulan uygulamalara imkan tanıyan Microsoft, diğer taraftan Office Mobile versiyonunu çoklu platforma uyarlayarak bir çok işletim sisteminden erişim ve ortak çalışmayı desteklemişti. Bu hamlenin Microsoft'un kendine bağımlı tutan bir işletim sistemi olmaktan vazgeçtiği sinyallerini verse de, gerek Apple gerek ise Google'ın devler ligindeki ilerleyişi, karşılarına daha agresif davranan bir rakibin de gerekliliğini doğuruyor. Windows 10'un ardından ileriye dönük planlarını az çok belli eden Microsoft, yazdığımız yazıda da belirttiğimiz gibi, iOS ve Android'e karşı ciddi bir rakip olabileceğini hissettirerek, rakiplerine dişlerini gösterdi. Bakalım bu savaşta önümüzde ne gibi değişimler bizi bekliyor olacak, hep birlikte göreceğiz.