Microsoft Çin Hükümeti İçin Yeni ve Daha Güvenli Bir Windows 10 Geliştirdi

Konu, 'İnternet Alemi' kısmında TaaLoS tarafından paylaşıldı.

1. TaaLoS

TaaLoS
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    53
    Microsoft'un geliştirdiği son

Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

sürümü olanWindows 10, dünya çapında büyük bir başarı yakaladı ve çok kısa bir süre içerisinde 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmayı başardı. Microsoft'un bu durumdan memnun olduğunu biliyoruz ancak daha fazla kullanıcı istediğinin de farkındayız. Windows 10'a zorunlu güncelleme özelliği koyan ve kullanıcıların tüm dosyalarını, şifrelerini kaydettiği oraya çıkan Microsoft, şimdi de Çin'e yöneldi.

Çin'in nüfusunu kullanarak kullanı sayısını arttırmayı hedefleyen Microsoft, uzun bir süredir Çin Hükümeti'yle zıtlaşıyordu. Çin Hükümeti Microsoft'un ve onun ürettiği işletim sistemlerinin güvenli olmadığını belirtmiş ve son olarak Windows'un efsanevi sürümü olan XP'yi kopyalamıştı. Tüm devlet çalışanlarına bu XP kopyasını dağıtan Çin Hükümeti, Microsoft'un yeni işletim sistemine ihtiyaçları olmadığını kesin bir dille belirtmişti. Tabii ki bu restleşmelerden zararlı çıkan ve müşteri kaybeden Microsoft tarafı oldu.

Çin'in 1 milyardan fazla nüfusunu göz önüne alarak radikal bir karar alan Microsoft, uzun süredir beklenilen daha güvenli Windows 10 sürümünü tanıttı. Windows 10'un bu sürümünün ismi "Windows 10 Specially-provided Edition." Yeni sürümü geliştirmek için Çinli bir güvenlik kuruluşuyla birlikte çalışan Microsoft, bu yeni sürümde kontrolü tamamen kullanıcısının ellerine bırakmış. Normal Windows 10'dan çok daha güvenli ve kullanışlı olan Windows 10 Specially-provided Edition, kullanıcısına sormadan güvenlik kontrolü bile yapamıyor.

Baskı yaparak Microsoft'a kendi şartlarını kabul ettiren Çin Hükümeti'ni tebrik ederim. Windows 10'un 100 milyondan fazla kullanıcısı var ve neredeyse hiçbir kullanıcının istemediği otomatik güncelleme özelliğine işletim sisteminde yer vermek için ısrarla direten Microsoft, çoğunluğun şartlarını kabul etmek zorunda kalmış.

Sayfayı Paylaş