Sol aşil tendonundan geçirdiği ameliyatın ardından takımla birlikte çalışmalara başlayan milli basketbolcu Mehmet Okur, sahalara ne zaman döneceğinin henüz netlik kazanmadığını; ancak takım arkadaşlarıyla birlikte mücadele edebilmek için sabırsızlandığını söyledi. Geçtiğimiz sezon takımı Utah Jazz'ın Denver Nuggets ile oynadığı play-off ilk maçında sol aşil tendonu kopan Mehmet Okur'un yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalacağı söyleniyordu. Ancak 17 Nisan'da sakatlanan tecrübeli oyuncu, Jazz'ın hazırlık kampının başlamasına 2 hafta kala antrenmanlara geri döndü. EnergySolutions Arena'daki şut antrenmanının ardından Memo, yeni sezona nasıl hazırlandığını anlattı. Mehmet Okur, takım arkadaşlarıyla birlikte sahaya çıkmanın kendisini çok iyi hissetmesini sağladığını dile getirirken, "Takımla birlikte sahaya çıktım, şut attım ve bireysel olarak post up çalıması yaptım. Bire bir ya da beşe beş oyunlara henüz katılmıyorum. Sadece takım arkadaşlarımla birlikte sahada olmak istedim. Bunu uzun süredir yapamıyordum, kendimi iyi hissetmemi sağladı" dedi. Milli basketbolcu, bu süreçte daha çok kondisyonunu artırmaya yönelik çalışmalar yaptığının altını çizerek, "Kardio antrenmanları yapmaya çalışıyorum. Bacağımı, baldırımı ya da aşil tendonumu zorlayacak şeylerden uzak duruyorum. Sadece basketbol sahasının içinde kalmaya çalışıyorum. Bazen koşabildiğim kadar koşmaya çalışıyorum. Ancak her zaman sol tarafıma yüzde yüz yüklenemiyorum. Herhangi bir acı hissetmiyorum, bu daha çok mental bir sorun. Çünkü uzun bir süre geçti ve ben ‘sol adımımı atmalı mıyım? Bunu yaparsam umarım zarar görmem’ gibi şeyler düşünüyorum. Bu yüzden sol bacağıma daha fazla güvenmeye, daha iyisini yapabileceğime inanmaya çalışıyorum. Kardio çalışmalarını daha çok bisiklet üzerinde yapıyorum. Şut atarak, koşarak formda kalmaya çalışıyorum" diye konuştu. Yıldız basketbolcu, takımdaki yerini ne zaman alacağını ise bilmediğini ifade ederek, "Umarım bugün ya da yarın. Sahalara geri dönüyorum diye insanları heyecanlandırmak istemiyorum. 'Hayır, Memo 2 ya da 3 ay gibi kısa bir sürede geri dönüyor' demelerini istemiyorum. Her günü ciddiye almak istiyorum. Her güne ayrı ayrı odaklanmak istiyorum. Sahada takımla birlikte olmak çok güzel" şeklinde konuştu. Okur, basketbol kariyerinde geçirdiği ilk ve en kötü ameliyatın bu olduğunu da sözlerine eklerken, "Aşil tendonumdan geçirdiğim ameliyat ilk ve en kötü ameliyattı. Umarım bu son olur. Geçmişe dönemem ve neler olduğunu da hatırlamak istemiyorum. Her geçen gün daha iyi olabilmek için ileriye bakmak zorundayım. Takım arkadaşlarımla birlikte sahada mücadele edebilmek için, bunu yapabildiğim kadar hızlı yapmaya çalışıyorum. Ancak aynı zamanda tedbiri de elden bırakmak istemiyorum. Acele ederek, zorlayarak yeniden sakatlanmak istemiyorum" diyerek sözlerini noktaladı