Rahman ve Rahim olan adına sığınarak, Açtım iki elimi, kor gibi iki yaprak, Bir edep ölçeğinde umutlu ve utangaç, İşte dünya önümde benim ruhum sana aç, *** Bu seyriyen ellerle senden seni isterim, Senden seni isterken canımdan çıkar terim, Sana aşık ruhumdu merceği yakan ışık, Gözlerim cemalini görmeden de kamaşık. *** Bir mirasyediyim ben iflasın eşiğinde, Hep sabrım ölçülüyor ihlas bileşiğinde, Kimim, kimlik ararken hem güler, hem ağlarım, Yükseklerden dökülen sular gibi çağlarım. *** Çok tuzlu bir denizim, her anım med ve cezir, Sana aşık olalı, yüreğim kutla esrir. Döşeğim kara toprak, yorganım kara bulut, Ben, Seninle doluyken vurgun yapamaz kunut. *** Her insan günah işler, senden saklanır mı sır ? Tövbe dilekçesiyle sırttan kalkar bu nasır, Kainatı yarattın, donattın, rızık verdin, Kimine sonsuz körlük, kimine ışık verdin. *** Yanlış adım atmayın diye indi her kitap, Sana açılan eli geri çevirmezsin Rab ! Ulu bir silsileden peygamberler gönderdin, Gökyüzüne yıldızlar, yere çiçekler serdin. *** Senden önce bir sen yok, kainatta ilk sensin, Bu kainat bir ****, hepsine malik sensin, Rabbim seni tanıyan, bilir doluyu, boşu, Kapına geldi işte yorgun bir aşk sarhoşu. *** Garibim, muzdaribim, ama umutsuz değil, Seninle dost olanlar cihanda mutsuz değil, Kulunum, kurbanınım, Rabb’im senin mülkünde, Garip kulun ne söyler, gülümse dilekçeme. *** Senin için verince, verenin feyzi artar, Gönülden bir sadaka, dağca bir ömrü tartar. Kainatta ne varsa hepsinin zikrinde sen. Hamd ve şükür sanadır, herşey seninle esen; *** Sen ki, sana geleni çevirmezsin eli boş, Aşık boşa dememiş; “Lütfun da, kahrın da hoş”, Bir beyaz dilekçedir sana her yalvarışım, İmanımla amelim, hem perdem, hem nakışım. *** Çalı bile kendine sığınan kuşu itmez, Sen Gafur’sun, Aziz’sin, senin keremin bitmez, Geldim işte kapına, kul senden ırak olmaz, Sana adanmamışsa yürek de yürek olmaz. *** Benden önce esirge Muhammed ümmetini, Esen gitsin her kervan, en sona ula beni, Kainat bir mozaik, her şeye sahip Allah, Ey gizli ve aşikar her derde tabip Allah.