Medvedev: Devlet değişmek zorunda

Konu, 'Dünyadan Haberler' kısmında Örnek tarafından paylaşıldı.

  1. Örnek
    Online

    Örnek Guest

    Rusya'nın liberal yaklaşımları ile dikkat çeken Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, devletin değişmek zorunda olduğunu söyledi.


    Gençlerle bir araya gelen Rusya lideri, "Devlet değişmek zorunda, her gün değişmeli. Siyasi yapı, ekonomik yapı ve demokratik kurumlarımız değişmeli." dedi.

    Medvedev, "Biz devletimizin değişimi için çalışıyoruz. Modern ve dinamik bir değişim olmalı. Bu mevcut doğal kaynaklarımıza bağlı bir değişim değil. Petrol ve doğalgaza bağlı değil. Biz sadece füzelerimizle de güçlü olmamalıyız." ifadelerini kullandı.

    Değişim konusunda gençlerin talepkar olması gerektiğini kaydeden Medvedev, "Bu değişim sizin isteklerinize göre gerçekleşmek zorunda. 2009 Gençlik Yılı kutlamaları sona erdi. Ancak bundan sonra da gençlere yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

    Rusya'nın güçlü bir ülke olabilmesi için gençlere ve onların enerjisine ihtiyacı olduğunu kaydeden Medvedev, "Gençler kendi odalarında her şeye sahip. Buradan çıkmalıyız. Ulusal yaşamın içinde aktif olarak yer almalıyız.
     

Sayfayı Paylaş