ESA (Avrupa Uzay Dairesi) çalışanları, Mars atmosferinin yüksek düzeyde su buharına sahip olduğunu söylüyorlar. Yeni bulunan ve araştırmacıları hayretler içinde bırakan bu gerçek hem uzay araştırmaları, hem de dünya dışı yaşam arayışlarında yeni bir adım oldu. Dünya’da sıcaklık donma noktasına ulaştığında su buharı sıvı hale dönüşüyor. Bu noktada atmosfer basınç ve ısı yüzünden daha fazla nem tutamayacağı için “doyma” seviyesine ulaşıyor. Ancak yoğunlaşma bazen çok yavaş gerçekleştiğinde fazla su buharı gaz halde kalarak “aşırı doyma” diye bilinen durum gerçekleşiyor. Günümüze dek aşırı doyma durumunun Mars atmosferinde de gerçekleşebileceği düşünümüyordu. Ancak ESA, Mars Express uzay aracından aldıkları veriler ışığında bunun mümkün olduğunu anladılar. Mars’a gönderilen birçok araç şimdiye dek çoğunlukla yüzey taramaları gerçekleştirdiği için atmosferik olaylar geri planda kalmıştı. Mars Express’in SPICAM adlı spektrometre cihazı ise Güneş’ten gelen ışığın Mars atmosferinden geçişini hem gündoğumu hem de günbatımında ölçerek Mars’ta aşırı doyma halinin Dünya’dakinden 10 kat daha yoğun seviyelerde gerçekleştiğini ortaya çıkardı. SPICAM proje lideri Franck Montmessin, su buharının aşırı doyma halinde var olmasının, Mars’ın Güney yarımküresine su sağlamak için kullanılabileceğini ve bunun şimdiye kadar öngörülen modellerden daha etkin olarak gerçekleştirilebileceğini söylüyor. Ayrıca tahmin edilenden çok daha fazla su buharının yükseğe taşınarak ışıkla çözüştürülebileceğini de vurguluyor. Alıntı..
Dunyayi git gide zaten her yerini deliyolar yok deney petrol Civisi cıkmak uzere. Nukleer santraller, Allah sonumuzu hayır etsin.
su varsa martsa ahayt vardır dünyanın gezegen olarak 50 yıl sonra çok kötü durumda olacağı belli ve marsa gitmek taşınmak gerek insan hayatı için