CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, sel felaketi sonuçları nedeniyle partisini suçlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı “Açıklamaları zavallıca. Bir de ‘Baykal bana geçmiş olsun demeliydi’ diyor. Sen bu olayın mağduru değilsin. Sen bu olayın suçlusu ve sorumlususun. Bir dakika bile durmamalı, istifa etmeli” sözleriyle eleştirdi. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Suçlular ve korkuyorlar Sen 16 yıldır kenti yönetiyorsun, olanlar senin döneminde. Tüm açıklamalar bir suçluluk kompleksinin sonucudur; suçluluk ifadeleridir. Büyükşehir belediye başkanı bu söylediği yerlere gidebildi mi? Günlerce gidemedi, çünkü suçluluk içindedir. Tembelliklerinden değil, korkularından gidemediler. Başbakan bile havadan baktı. Ben 13 vatandaşın ölmesine yol açan TIR parkından bahsediyorum. Seninle somut bir TIR parkından konuşuyorum. O çıkıp, kayıpların olduğu TIR parkının 20 kilometre ötesindeki bir başka TIR parkından bahsediyor. Vatandaşlarımızın kafasını karıştırıyor. Tadilat iptali isteyeceğiz Tartışma götürmez bir gerçek ki, onun ruhsatı AKP yönetimi döneminde verilmiştir. Üstelik tır parkı olmaya uygun değildir. Parkın sahibi de başbakanın yakın dostu, çocuklarıyla birlikte meşhur kuyumcu dükkanını açan Cihan Kamer’dir. İşleten de Cihan Kamer’in akrabası. Belediye meclisinde, bugüne kadar AKP’nin dere sahalarında yaptığı imar tadilatlarının iptali için girişimde bulunacağız. Eğer gerçekten oraları denetim altına almak istiyorlarsa, ilk yapamaları gereken iş, dere sahalarındaki imar tadilatlarını iptal etmektir. Eğer gerçekten adım atmak istiyorlarsa, biz bu konuda yardımcı olmaya hazırız. Sel felaketinin bir başka sonucu da aldatmacanın ortaya çıkmasıdır. İstanbul’da yıllardır sürdürülen makyaj belediyeciliğinin boyası dökülmüştür. Ranta dayalı belediyeciliğinin ne olduğu ortaya çıkmıştır.”