MacOsx 10.4.8 Tiger..

Konu, 'Macos işletim sistemi' kısmında heryansın tarafından paylaşıldı.

  1. heryansın
    Offline

    heryansın Üye Üye

    Kayıt:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    51
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ankara
    [​IMG]

    Sistemine MacOsX kurmak isteyenler torrent dosyasını

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    veriyorum... Kurmak isteyenler ellerinde kullanmadıkları bir hd varsa üzerinde deneyebilirler... Çünkü eski sisteminizi tamamen siliyor, yeni bir disk yaratıyor... Kurulumla ilgili diğer anlatımlar bu

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    mevcut.. Unutmadan

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    programını sisteminize öncelikle kurmanız gerekmektedir... Sistemi bittorrent yardımıyla indirmeniz gerekmekte. Sonuçta iso dosyası inecek ve siz bu dosyayı DVD'ye yazdıracaksınız.. Diskte çok az bir sistem büyüklüğü gözükür ama dosya boyutu 4 gb. ın üzerinde.... Hızlı interneti olanlar birkaç saatte indirebilirler.. Ben bir hafta gibi bir sürede işyerimde indirmiştim... Herkese kolay gelsin....

    MacOsX Hakkında Kısa Bilgi

    Tarihçe

    Mac işletim sisteminin onuncu sürümü olmasına rağmen, Mac OS X'in gelişimi çoğu alanda klasik Mac OS'ten bağımsızdır. Sistemin altyapısını NeXTSTEP'ten alınmış ve daha sonra Darwin adı altında açık kaynak olarak sunulmuş Mach mikroçekirdeği ve BSD oluşturur. Bu sebepten dolayı Mac OS X Unix tabanlı bir işletim sistemidir.

    1985 yılında Apple "yeni nesil" bir işletim sistemi yaratmak için kolları sıvamıştı (bakınız: Taligent ve Copland). Başarısızlıkla sonuçlanan girişimden sonra NeXT'in işletim sistemi —o zamanki adıyla OPENSTEP— yeni Mac işletim sisteminin temeli olarak kararlaştırılmıştı. Bu kararı takiben NeXT Apple tarafından alındı ve Steve Jobs Apple'a geri dönmüş oldu.

    Jobs geri döndükten kısa bir süre sonra şirket başkanlığını geri aldı ve yeni işletim sistemi üzerindeki çalışmaları yoğunlaştırdı. OPENSTEP'i yavaş yavaş geliştirerek Mac OS X yapmayı amaç edinen bu projeye Rhapsody adı verildi. sh bilgisayarlarındaki donanım zorlukları, nesne tabanlı yeni bir yazılım mimarisi ve bazı ticari konulardaki anlaşmazlıklar yüzünden sancılı bir geçiş dönemi yaşanmış olsa da, Rhapsody Mac OS X adıyla 24 Mart 2001'de piyasaya sürüldü.

    O günden bu yana Mac OS X 10.0 (Cheetah), 10.1 (Puma), 10.2 "Jaguar", 10.3 "Panther", 10.4 "Tiger" ve 10.5 "Leopard" sürümleri piyasaya çıkmıştır.

    Belli başlı özellikler

    PDF ve Quartz teknolojilerini kullanarak sistem çapında vektörel grafikler sunar.
    512x512 piksele kadar çıkabilen yüksek renkte, yeniden boyutlandırılabilen simge kullanımına destekler.
    Sistemdeki tüm metin alanları yazım kılavuzu, imla düzeltme, sözlük, değişik seçim şekilleri, otomatik tamamlama, sürükle-bırak ve sistem servisleri ile uyumludur. Kısacası, kullandığınız her metin kutusunda sayılan özellikleri kullanmak mümkündür, programcının özel bir çaba sarfetmesi gerekmez.
    Yüksek kalitede görüntü yumuşatma ve gölgelendirme.
    Açık uygulama pencerelerini hem uygulamaya göre erişime, hem ekranda görülen sıraya göre erişime açmıştır.
    ColorSync: Sistemdeki görüntü motoru basıma hazır, kâğıt üzerine çıkacağı, ya da değişik ortamlarda gösterileceği bildirilen görüntülerin renk kalibrasyonunu kendiliğinden yapar.
    OpenGL sayesinde grafik çizimleri için donanım bazlı hızlandırma sağlar, bu teknolojinin adı Quartz Extremedir.
    Exposé adlı özellik sayesinde tek tuş ya da fare hareketi ile tüm açık pencereler, öndeki uygulama pencereleri ya da masaüstü ekrana gelir.
    Sistemdeki uygulamaların çok büyük bir kısmı Unicode desteklidir.
    Yerelleştirme ve tercümeyi kolaylaştıran bir mimari sunar. Çoğu program için programın kendisi, kullanıcı arabirimi ve arabirimde kullanılan dil birbirinden tamamen bağımsızdır.
    FileVault özelliği AES-128 kullanarak kullanıcı verisini şifreler.
    Widget denilen ufak programları barındıran Dashboard katmanı sayesinde ufak işleri halleden programcıklar el altından tek tuşla çağırılıp hemen saklanabilir. Safari tarayıcısında açılan herhangi sayfadan sadece fare kullanılarak bu ufak programcıklar yaratılabilir.
    Sistem çapındaki dosyaları, resimleri, e-postaları, adresleri ve daha birçok türü arayabilen Spotlight sayesinde içerik aramaları çok hızlı olarak gerçekleşir. Arama sonuçları sanal klasörler olarak saklanabilir.
    Quick Look sayesinde sistem üzerindeki hemen hemen her dosya, dosyayı yaratan uygulamayı çalıştırmadan görüntülenebilir.
    Automator son kullanıcılar için rutin hale gelen görevleri otomatik hale getirebilen bir programdır. Uzun süre önce Apple tarafından geliştirilmiş olan AppleScript'i daha da kolay kullanılan bir teknoloji haline getirmiştir.
    Birden fazla kullanıcının aynı bilgisayarı farklı ayarlarla kullanabilmesini sağlayan profiller sunar.
    Sistem çapında İngilizce sesli komut tanıma ve metin okuma özelliği mevcuttur. Bu teknolojinin bir ileri aşaması olan VoiceOver sayesinde Mac OS X görme engelli kullanıcılara ekranda neler olup bittiğini anlatır.
    Standart kurulumla gelen iChat yazılımı İnternet üzerineden 3 kişinin aynı anda görüntülü konferans yapmasını, 10 kişinin aynı anda sesli görüşme yapmasını sağlar. Sanal olarak sunumlar, uzaktan ekran kontrolü, arkaplan filtreleri ile gelir.
    Time Machine (Zaman makinesi) sisteminizi kurduğunuzdan itibaren herhangi bir zamana geri giderek yanlışlıkla sildiğiniz veya bozuk dosyaları geri getirebilmeyi, dosyaların her değişikliğini geri alabilmeyi, eski versiyonların içlerinde arama yapabilmeyi sağlar.
    Spaces sayesinde birden fazla sanal masaüstünde program kümeleri tanımlanabilir.
    Mail programını kullanarak yapılacaklar listesi hazırlama, takvim notları alma. Özelleştirilebilen şablonlarla iLife uygulamalarındaki içeriği diğer kullanıcılarla kolayca paylaşabilme.

    Diller

    Sistem çok dillidir ve ayrıca makinaya farklı dil kurulmasına gerek kalmadan arabirim İngilizce, Japonca, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Flemenkce, İsveççe, Norveççe, geleneksel ve basitleştirilmiş Çince, Korece, Portekizce, Fince, Danimarkaca, Rusça, Lehçe ve Portekizce(İber) olarak kullanılabilir. Fakat Türkçe'yi diğer diller gibi desteklememektedir.
    ---------------
    Daha fazla bilgiyi MacOsX adı altında internetten arayıp araştırabilirsiniz...
     
  2. 1974mar
    Offline

    1974mar Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    3 Haziran 2009
    Mesajlar:
    184
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    mugla
    pc lere kurulan iatkos sürümleri var.. ama donanım seçiyor.
     

Sayfayı Paylaş