Uruguaylı futbolcu Diego Lugano, FBTV'nin sorularını yanıtladı. İşte Fenerbahçeli oyuncunun açıklamalarının tamamı; DÜNYA KUPASI’NA GİDECEĞİMİZ İÇİN MUTLUYUM!.. "Uruguay Milli Takımı, uzun zamandır Dünya Kupası'ndan uzaktı. Bizim için de çok önemli oldu. Uruguay Milli Takımı'nı Dünya Kupası'na taşıdık. Bizim için gerçekten zor maçlar oldu. Çünkü, Güney Amerika'da yapılan elemeler gerçekten zor oluyor. Maçlar oldukça sert geçiyor. Bu durum bizim için sürpriz değildi. Uruguay'ın adını, tekrar milli takım seviyesinde Dünya Kupası'na yazdırdığımız için mutluyuz. Dünya Kupası öncesindeki süreçte çok fazla bir stres vardı. O yüzden bizim oynadığımız eleme maçları daha fazla zorluk taşıyan maçlardı. Şimdi daha rahatlamış durumdayız. Oyuncular kendilerine daha çok güveniyor, daha az baskı hissedecekler. O yüzden beklentiler ve hedefler konusunda çok fazla bir şey söyleyemem ama daha rahat olacağımız kesin. Golü benim atmam ya da başkasının atması önemli değil. Son 3 sezondur, biz milli takımımızı dünya kupasına götüremiyorduk. Bunun, üzerimizde bir baskısı vardı. Defansif anlamda da bizim çok iyi maçlar çıkardığımızı söyleyebilirim. Onun neticesinde de iki maçın sonucunda, birini galip diğerini de berabere bitirerek Dünya Kupası'na gidiyoruz" DÜNYA KUPASI’NDA FENERBAHÇE’Yİ TEMSİL EDECEĞİM!.. "Özellikle Fenerbahçe taraftarlarına söylemek istediğim bir şey var. O da bu maçları çok uzakta oynadık ama onların benim yanımda olduğunu çok iyi hissettim. Onların verdiği güçle de orda elimden geleni yaptım. Fenerbahçe taraftarına, verdikleri bu güçten dolayı teşekkür ediyorum. Dünya Kupası'nda hem milli takımımı temsil edeceğim, hem futbol oynadığım takımı, hem de bu kulübü destekleyen taraftarları temsil edeceğim. Bunu omuzlarıma yüklenen daha fazla bir yük değil, bir ayrıcalık, bir mutluluk olarak görüyorum. Tabii ki zor olacak. Sorumluluk sahibi olduğum 3 kulvarda, onlara karşı elimden gelenin en iyisini yapacağım ve onların yüzlerini kara çıkarmayacağım" BU TAKIMA SONUNA KADAR HER ŞEYİMİ VERECEĞİM!.. "Beşiktaş maçıyla ilgili olarak burada yazılıp çizilen bazı şeylerin bir kısmından haberdarım bir kısmından da haberim yok. Gazete okumayı çok fazla tercih etmiyorum. Bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum. Tek söyleyeceğim şey, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın futbolcusuyum, sorumluk almasını bilen ve defalarca alan ve bunu göstermiş olan biriyim. Uzun bir yolculuktan sonra gelmiştim, yorgunluğum vardı ama tabiî ki hocam görev verdiği sürece ki -verdi sonuna kadar-, oynayan bir insanım. Sonuna kadar, bu takıma her şeyi veren bunun bilincinde olan bir insanım” BEŞİKTAŞ MAÇINDA ÇOK KÖTÜ OYNADIK!.. "Bizim açımızdan iyi gecen bir derbi olduğunu söyleyemeyiz. Çok iyi oynayamadık ve mağlubiyet aldık ama o mağlubiyetten de dersler çıkarmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Her galibiyetten ve mağlubiyetten dersler çıkartıyoruz. Bu mağlubiyetten de bir şeyler çıkartacağız. Önümüze bakacağız. Halen daha lideriz. Çok fazla da olayı dramatize etmeye gerek yok. Olayların bilincindeyiz. Dersler çıkarta çıkarta ligde sonuna kadar yolumuza deva edeceğiz" FUTBOLU GÜZELLEŞTİREN SEYİRCİDİR!.. "Futbolu güzelleştiren şeyler tabii ki seyirciyle yapılan şeyler… Bu hafta maalesef seyircisiz oynayacağız. Biz elimizden geleni, tüm konsantrasyonumuzla tamamen motive bir şekilde elimizden geleni yapmak istiyoruz. Tabii ki oyuncunun motive olmasına, seyircinin etkisi yadsınamaz. Bunun etkisi çok büyüktür ama biz onlar olmadan da motive olabileceğimizi ve bu maçı alabileceğimizi göstermek istiyoruz"