LeyL'ayım Bilemezler Adımı`

Konu, 'Şiir Cafe' kısmında LeyL tarafından paylaşıldı.

1. LeyL

LeyL
    Yetkili
    Emekli Admin

Beğenilen Mesajlar:
    1
    LEYL' a benim adım...kimine göre la-yüs'el varolan...kimine göre bir serap gölgesi uzayan.. kimine göre "leyli" eden mübtela-yı aşkı bir duhan...bir tufan...

LEYL' a benim adım...adına destanlar kesilenim ve türküler yakılan. nağmelerin içindeki hoş seda da benim..."leylaaaaa" diye çağrılan.

LEYL' a benim adım..hem yananım hem yakan...maşuk diye marufum. halbuki aşık benim..aşk da. aşıkı mertebesine ben taşıdım aşkımla.maşukumki aşk sahrasına düştü aşık aşkımla. demek aşk benim! hem fail hem mef'ulüyle. talip talep ve matlubuyla.kasıd kasd ve maksuduyla..habib hubb ve mahbubuyla..

LEYL' a benim adım..mecnundan tebellür eden benim..suretlerde tersim olunan ben...benim her mahbubdaki telemmu' ve benim her dilhanedeki tereşşuh.
    Surete aldananlar bulamaz beni hiçbir yerde.bulduğunu sananlar emekleye dursun tutkunun dehlizinde.
    kah suretten girerim sirete sığınırım.kah zihinden akarım gönüle kurulurum...

LEYL' a benim adım..hem cezbeyim hem cazibe...ateşe koşan pervanelerin arzusu benim Hak'dan...felek de semek de hatırıma dönüyor kamer mest nücum mest ve sermest oluyor..

LEYL' ayım...bilemezler adımı. her aşıkın gözünde başka tüter rayiham...sevdayımAhmed'im cibrilim...boynuma kement atılmış bir kez..müşirim yoldaki işaretlere. çeşmdeki yaş benim..zülüfdeki ak ben....hafinin gamı ahfanın sızısı ben..vüdd vaz'edildi hürmetime...sebeb-i hilkat ben!.netice-i hilkat ben! hülasa-i kainat ben...!

2. denizkizi

denizkizi Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    ellerine saglik. cok güzel yazilmis bir eser.

Sayfayı Paylaş