Yolum düşerse sokağına ... Ne olur geriye çevirme beni !... Aç kapılarını ardına kadar !... Kır ne varsa yüreğinde zincirlere dair ... Çıkar at içinde ki sevda tohumlarını tarlalara ... bırak da göz yaşlarımla yeşerteyim haziranın ortasında .... ***** Şimdi çıplak ellerimle deviriyorum önümde canavarlaşan duvarları !... gecenin en karanlık anında eşyalarımı alıp hüzne yolculuklara çıkıyorum !... Önce kız kulesi şehrine uğruyorum !... Sonra Pier Loti kentine yol alıyorum son otobüsle !... Ve son durağa geldiğim de bağırıyor Birileri arka taraftan !... Son durak beyler !... Geldiğiniz kent Aşk Kenti !... Aşık olmaya niyetlenen varsa İnsin !... Yoksa Yolculuğumuz Hüzün limanından -Leyl- Adasına doğru devam edecektir !... İnip inmeme arasında tereddüt ediyorum !... İnsem -Leyl- adasına gidemeyeceğim .. Burda yeni gelecek otobüsü bekleyeceğim !.... Belki gelir diye geçiyor aklımdan !... Kapıya yöneldiğimde bir ses duyuyorum hüzün yüklü kıyılarımdan ... Vazgeçiyorum !... Sonra Leyl Adasına başlıyor yolculuğum !... Gözüm Aşk kentinde !... Aklım Aşk kentinde kalan Aşklarda .... Yaşlı bir amca yanaşıyor yanıma !... Öpüyorum sakallarından ... Neden diye soruyor !... Bilmem diye yapıştırıyorum cevapları !... sonra Tekrar O Ses !... -LeyL- Adasına YOlcu kalmasın !... İniyorum Ürkek adımlarla -Leyl- Adasına !... Karşıma Kocaman bir tabela çıkıyor !... '' Aşık OLacakSan mecnunu Unutma !... Leyla Gibi SevecekSen Yaradana Şükr den Geçme !... '' Buda Ne oluyor diye düşünürken !... Aşık Olduğumu anlıyorum Yüreğime düşen ıssız Çöl damlalarına benzeyen yağmurlarla ... Ve tekrar O dede çıkıyor karşıma !... Daha cümlelerimi söylemeden Yüreğime uzatıyor Elini !... Bütün bedenim Titremeye başlıyor !... Kıyılarıma damlayan Issız damlalar birden muhteşem aşk tılsımlarına bürünüyor !... Gözlerimdeki Hüzün En can alıcı Mutluluklara Doğru renk değişimine uğruyor ! ... Ve Hoş geldin diyor Önümde yükselen dağdan Bir ses !... Hoş Geldin !... Burası -Leyl - Kenti ... -LeyL- E aşık olanların !... -Leyl-i Gönül'den Sevenlerin kenti !...
Yolum düşerse sokağına ... Ne olur geriye çevirme beni !... Aç kapılarını ardına kadar !... Kır ne varsa yüreğinde zincirlere dair ... çok güzel...................................