Kusturica jüri üyeliğinden çekildi!

Konu, 'Sinema Dünyası' kısmında severimseni tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. severimseni

severimseni Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    3
    Kusturica jüri üyeliğinden çekildi!
    BOŞNAK asıllı Sırp yönetmen Emir Kusturica, gelen tepkiler üzerine Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin uluslararası film yarışmasının jüri başkanlığından çekildiğini ve ülkesine döneceğini açıkladı.

Kusturica, "Kültür Bakanı'nı 'düşman' ilan ediyorum. Bakan beni hedef gösterdi. Bir ay önce bakanın kendi partisinden bir belediye beni davet etti ve başörtülü kadınlar şarkılarımla dans ettiler, beni gururlandırdılar" dedi.

Kusturica, kendisiyle ilgili tepkiler nedeniyle jüri üyeliğinden çekildiğini ve ülkesine döneceğini açıkladı. Çok sayıda polis tarafından korunduğunu belirten Kusturica, “Böyle bir ortamda sanat olmaz” dedi.
    Festivali düzenleyen Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) yönetimi, gelişmeler üzerine acilen toplandı.

BAZI SANATÇILAR KATILMAMA KARARI ALMIŞTI

Ünlü yönetmenin Bosna savaşı sırasında sivillere yönelik katliam yapan Sırp milisleri destekleyen sözler sarfettiğine dair iddialar tepkileri de beraberinde getirmiş, Kusturica'ya tepki gösteren bazı sanatçılar, festivale katılmama kararı almıştı.

1 kişi bunu beğendi.
  2. AYDINLANMA

AYDINLANMA Banlı Üye

Beğenilen Mesajlar:
    7
    Eh demek ki kimin davetine gidilip kiminkine gidilmeyeceğini iyi seçmek gerekiyor. :)

Neyse konu Bakan'a veya Kusturica'ya ya da davet eden Belediye'ye yönelik olası siyasi yorumlardan kaçınmak için kilitlenmiştir.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş