> > Peygamber efendimiz demiştir ki birisi öldüğünde > akrabaları cenaze işleriyle meşgul iken, > son derece güzel bir kişi gelir mevtanın başının > yanında durur. > Kefenlendiğinde kefen ile merhumun göğsü arasına > girer. Definden sonra herkes evine döner. > Münker ve Nekir adlı iki özel melek gelir, öleni > kişisel mahremiyet içerisinde imanı hakkında > sorgulayabilmek > üzere göğsünde > *duran güzel kişiyi ayırmaya çalışır. > Güzel kişi der ki O benim refakatim, O benim > dostumdur, hiçbir şekilde Onu yalnız bırakmam. > Eğer siz sorgulama için görevlendirildiyseniz, > görevinizi yapınız. Onun cennete girmesini kabul > ettirinceye kadar terk edemem. > Sonra ölmüş arkadaşına döner der ki, Ben, bazen > yüksek sesle bazen de kısık sesle okuduğun Kuranım. > *Endişe etme, Münker ve Nekirin sorgusundan sonra > üzüntü duymayacaksın. > Sorgulama bitince güzel kişi Onun için Meleul Aladan > (semadaki meleklerden) misk kokusuyla bezenmiş bir döşek hazırlar. Allahın Resulu (SAV) demiştir ki: *Hesap gününde ne bir Peygamber, ne de bir melek, Allahın indinde Kurandan daha imtiyazlı bir şefaatçi olamayacaktır. *Lutfen bu hadisi herkesherkese gönderiniz,çünki Resullah(SAV) demiştir ki:bir beyit dahi olsa benden olan bir bilgiyi iletiniz. Allahın lütfu hepimizin üzerine olsun AMİN