Kumandanın çalışıp çalışmadığını anlamak

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında star1 tarafından paylaşıldı.

1. star1

star1
    Yetkili
    Moderator

Beğenilen Mesajlar:
    8
    Televizyonunuz kızıl ötesi uzaktan kumandanıza tepki vermiyor. İçindeki pilleri değiştirmeniz bile bu sorunu ortadan kaldırmanıza yetmiyor. Bu durumda aklınıza gelen ilk soru kumandanın bozulup bozulmadığı. Peki bu sorunun yanıtını bulmak için ne yapmak gerekiyor?

IR sinyali: Cep telefonu kamerasıyla uzaktan kumandanın gönderdiği kızıl ötesi sinyali görüntüleyebilirsiniz.

İnsan gözü, kızıl ötesini algılama yeteneğine sahip değil. Bu nedenle uzaktan kumandanın televizyona gönderdiği sinyalleri görmeniz imkansız. Ancak uzaktan kumandanın çalışıp çalışmadığını anlamak için ileri teknoloji ürünü donanıma da ihtiyacınız yok. Dijital fotoğraf makinelerinin sensörleri dalga boyları 940 ile 950 nanometre arasında değişen kızıl ötesi ışığı algılayabiliyor. Bu sayede cep telefonu kamerasıyla bile basit bir şekilde kumandanın çalışıp çalışmadığını test edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken üzerindeki tuşlardan birini basılı tutarken kumandayı makineye doğru çevirmek ve o anı fotoğraflamak. Çekilen fotoğraftan ışığı kolaylıkla fark edebilirsiniz. Diğer seçeneğiniz ise ortalama bir dijital fotoğraf makinesi ya da camcorder'ın LCD'sinden canlı önizleme yapmak. Kaliteli dijital fotoğraf makineleriyle çekim yapmaksa çok anlamlı olmayabilir. Pozlama süresi genellikle çok kısa olduğundan kumandadan gönderilen sinyalin fotoğraf karesine yansımaması olasılığı artıyor

2. Örnek

Örnek Guest

İlginç bir bilgi eline sağlık star1

3. alpus

alpus Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    hakikaten ilginc, hemen deniyecem. Bilgi icin tesekkürler.

4. BİLO33

BİLO33
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bilgilendirdiğin için teşekkürler,İlginç

5. urunguahmet

urunguahmet Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    ben bunu bir tv tamircisinden öğrenmiştim.bilgilendirme için teşekkürler

6. sait02

sait02 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    teşekür faydalı bilgiii

7. beydemir

beydemir Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    4
    ben video kamerayla çekim yaparken fark etmiştim video kamerada aynı işi görüyor

8. xxakrep

xxakrep Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    yaklaşık 6 yıldır ben bu şekilde kullanıyorum ve gayette işimi görüyor ve hatta kumanda alırken bile adam bir iki tuşa basıp tamam diyor sağlam birde ben test ediyorum bazı tuşlar çalışmıyor hemen verip yenisini alıyorum :)

Sayfayı Paylaş