BANKACININ SEVGİLİSİNE SESLENİŞİ Günlük vaziyetine bakıyorum sevgilim Vadesiz mevduat gibi güzelsin Bana likiditem kadar yeterlisin Sapma ne olur, gerçekleşen hedefimsin Takipdeki krediler gibi peşindeyim Bitsin artık kısa vadeli buluşmalar Uzun vadeli kaynak ol, kal bende Süper ol, sırdaş ol, dilersen repo ol Hazine faizleri gibi sevdan var bende Sana olan sevgim depasmanda Spot kredi ol faizinle dön geri Ah şu hedeflerim olmasa Çoktan kapatırdım aşk kredini Faiz dışı gelir yapar severdim seni Hiç sevmiyorum vade sonlarını Ayrılık günü gibi geliyor bana Dayanamıyorum artık değişen kurlarına Razıyım tam ol, çeyrek ol, yeter ki yat hesabıma BİLİMSEL AŞK Seninle biz birbirimizi 180 dereceye tamamlayan üçgen açıları gibiyiz, Çünkü sen benim aklımı kompleks sayılar gibi yaptın, Seni düzgün hızlanan hareketle seviyorum, Eğer kalbimin bileşkesini alırsan, tanjantı sen, kotanjantı sen Sen ve ben yalnız bir molüz. Senin o güzel DNA'n kalbimin çizgili kaslarını gıdıkladı, Haydi! Bana oogenez hücreni teslim et! Zigot meydana getirelim. Sen ve ben aynı dokuda iki alyuvar gibiyiz, irisimi sana çevirdiğim anda, Adrenalin oranım boyumu aştı. Pandorinam, hipotenüsüm, analitik düzlemim benim, Seni 16 eş parçaya ayırıp, her birini tek tek sindirim yollarıma gönderirim. Sen benim için Kanuni'nin hazinelerinden daha değerlisin! Seni kalorisi düşük bir besin gibi seviyorum. Akdeniz bölgesinde üretilen besin maddeleri bile sevgim kadar çok değil, Canım istersen benim entegralimi al, istersen türevimi, Sana tüm iç organlarım feda olsun. Biz bir çözeltiyiz, Sen çözülen, ben de çözücü maddeyim, Aşkımız aruz vezniyle yazılmış bir edebi eser gibi, Nasıl da aliterasyon yapılmış kelimeler gibi aynıyız farkında mısın? Sana olan sevgim bir uçaktan eğik atışla atılmış bir tas gibi, Canim! Sana verdiğim çift çenekli bitkiyi koku epitellerine götürürken, Sanki 10 tabanında logaritma bilmem kaç gibi oluyorum. Ama sonumuz ne olursa olsun, Seninle ben bir koloni gibi iç içe yaşayacağız ! BEN SENİ HİÇ SEVMEDİM Kİ Yorgun akşamlarda söylediğin şarkıları da sevmedim Çünkü sesin çok kötüydü Bir çiçeğe gülmeni bir güle benzemeni o kadar çok istedim ki Ama sen gülün dikenine bile benzeyemedin, otun tekisin sen! Ben seni hiç sevmedim ki Seni sevsem söylerdim zaten Hem senin nereni seviyim? Sevilecek bi tarafın mı var Ben seni hiç sevmedim ki Acaba seni seven biri çıkar mı? Bilinmez.. YİYEMEYOM DOHTUR BEY Verdiğin perhize budur gayratım, Bundan başka uyameyom dohtur bey! Üç sepet yumurta sabah kahvaltım, Teker teker sayameyom dohtur bey! İki leğen pilav bir yayık ayran, İ ster yaşlı olsun isterse yavan, Yanına kesiyom beş kilo sovan, Yeyom yeyom doyameyom dohtur bey! Üç tencere bamya yerim birinci, Yirmi tas su içip biraz koşinci, Her yanım sökülür karnım şişinci, Sağlam göynek giyemeyom dohtur bey! Şinciye acımdan çoktan ölürdüm, Sağolsun komşular gönderir dürüm, Bir guzudan çok yiyemem, var sözüm, Ayıp olur cayameyom dohtur bey! Bazı az geliyo beş kasa hurma, Yedi lahanadan yapıyoz sarma, Onuda mı yedin diye hiç sorma, Utanıyom deyemeyom dohtur bey! Günde iki çuval unum gidiyo, Avradım her sabah ekmek ediyo, Bir gazan fasille gönül ye deyo, Artırmaya gıyameyom dohtur bey! Senede gırk dönüm bostan ekerim, Benden başka kimse yemesin derim, Gavunu, garpuzu gabuklu yerim, Aceleden soyameyom dohtur bey! Bilmem bu işin sonu nere gider, Buyumuş gısmetim, buyumuş gader, Bir günde yediğim işte bu gader, Daha fazla yiyemeyom dohtur bey! BİLGİSAYARCI OLMA İHTİMALİNİ SEVDİM Kasaların keskin kenarları batıyordu Elimin kesilmeye hazır nazır yerlerine, Sonra kablolar çekiyordum, Kopup duran bağlantıların iyice yaval olmalarında; Ne yana baksam ethernet Ve orman sanıyordum anakartların yalancı yeşilliğini; Networkler kuruyordum, Workgrouplar yapıyordum; Dosyalar kopyalıyordum bir bilgisayardan, bir iç bilgisayara Harddisk' in sesini başına koyuyordum, sevdiğim şarkıların listesinin; Sonra çıkıyordum Windows' tan Ve MS-DOS' tan UNIX' e giden Ömrümün en hızlı Ömrümün en yavaş Ömrümün en basit Ömrümün en sağlam işletim sistemini çalıştırıyordum, Çünkü sonunda server oluyordum. Master disk kokuyordun sonunda Doğuk ve şehirler arası otobüslerde vazgeçtim bilgisayarcı olmaktan Ve teknik servis çantamda MS-DOS disketleriydi duran Ben seninle bir gün IBM' in Ar-Ge departmanında Ben seninle sadece bilmek zorunda olanların bildiği Bir son kullanıcı bayisinde Ben seninle Ağrı Dağı' nın Van gölü' ne bakan yüzündeki herhangi bir bilgisayar dükkanında Ben seninle bir anakartın, karmaşık coğrafyasında kaybolabilme ihtimalini sevdim Ben senin bilgisayarcı olabilme ihtimalini sevdim... CHAT YAPMA İHTİMALİNİ SEVDİM Ben seni hiç sevmedim ki.... Ben seninle bir gün bizim lanet netcafede, Ben seninle kalabalığın ortasındaki masamda, Kendimi tren gibi hissettiğim o ortamda, Benimle chatte olma ihtimalini sevdim. Ne zaman karşısına otursam bilgisayarımın ICQ'da Online olma ihtimalini sevdim Password ü yazmamla başlayan, Ömrümün en uzun, en kısa, en çocuk... Ömrümün en ihtiyar zamanlarını bekliyordum Çünkü sonunda sen orada oluyordun, Online oluyordun! Ben senin bana chat açma ihtimalini sevdim... "Tekrar merhaba" demeni, Yazı rengini yeşil yapmanı, Beni yalnız bırakmamanı sevdim. Ben seni hiç sevmedim ki... Chat'te benimle ilgilenmeni sevdim. Ben seni hiç sevmedim ki... Sorunlarımı dinlemeni sevdim. Away olduğun zaman, Yan yatmanı sevdim... Klavyeyi sevdim döndüğün zaman Gitmeni sevmiyordum; Korkuyordum sana kırılmaktan. Sen Online olmadığın zaman, Hotmail hesabıma baktım; Bağlantımı kestim, Ekran filitresini kırdım. (ve dayak yedim babamdan Ben senden E-mail alma ihtimalini sevdim. Mail'ini gördüğümde heyecanlanmayı, Okuduğumda gülümsemeyi sevdim. Ben seni hiç sevmedim ki.. Yorgun akşamlarda yaptığımız chat'leri sevdim Bir çiçek scriptini, bir gül scriptini sevdim. Bir de yıldızları sevdim, Sayfamı süsleyen yıldızlar... Ben seni hiç sevmedim ki... Kanalda "op" olmanı sevdim. İktidara geçmeni, İnsanlara hatırlatmanı ; Chat'in bir adının da "geyik" olmadığını. Beni kicklediğinde auto join olmayı sevdim Taşları sevdim başıma vurduğunda Ağlamayı sevdim disconnect oldugumda Yalnız olduğumu anladığımda Odaya yeniden girmeyi sevdim Ben seni hiç sevmedim ki. Düştüğün zaman, Düşmeni sevdim. Server'ı sevdim geldiğin zaman... Kalmanı sevmedim; Korkuyordum sana alışmaktan... Yine de sevdim gülümsemeyi "bye" deyip ayrılışının ardından. Ben seni hiç sevmedim ki. Ben seninle chat yapma ihtimalini sevdim! SANAL AŞK Sanal aşk dedikleri Ne ismi, ne adresi belli İş, okul, sorma sakın mesleğini Kesinkes üniversiteli Atar bir isim, der ismim Ali Yaşını da doğru sözlemez ki Yirmi beşindedir her dem, olsa da elli Acaba bekar mıdır, evli mi Bekarım diyecek tabi ki Olsa da torun sahibi Dostça başlar herşey önceleri, sizli bizli Başbaşa kalınca kaçınılmaz sevda sözleri Canısı, aşkısı,göz görmez başka kimseleri Aşık olursun sözlerine, o birtanesi En güzelidir şaşı da olsa gözleri Belki de kaba saba biri, bilemezsin ki Görmek istersin şeklini, şemalini Gönderir katalogtan bir mankenin resmini Ateş düşer yüreğe bir kere, neylemeli O'da sever ALLAH için, dört eder iki kere iki Gün gelir kesilir ses soluk, acaba nerdedir ki Her gece yanındayken, yoktur artık eseri O şimdi, yepyeni nik'li Tümüyle değiştirmiş kimliğini Sen günlerce bekle gelir belki Uğrar arada sana da canı istedimi Atar bir sürü geçersiz bahaneleri Bilirsin, yalandır her kelimesi Yine anlatır bir sürü aşk hikayeleri Seninleyken bile başka masada aklı fikri Ya mesaj yazar ya, açmıştır msn'i Sakın ha sakın sitem etmemeli Anında vurur en iğneli sözleri Ah sanal alem ah, sana ne demeli Seninle yaşanıyor aşk'ların en güzeli Acılar senden gelir bal kaymak misali Her tatlı söz bozduruyor tüm tövbeleri Kimin eli kimin cebinde belli değil ki Bu gün sen, yarın gelecek başka birileri Senin de ondan farkın ne ki Aşk böyle değildi, kim icat etti ekranda sevmeleri Ah sanal alem ah, sana ne demeli Kabul eyle sitemlerimizi. KAYNANA GELİN ATIŞMASI Gelin: Sabun koydum legene Bak başıma gelene Ben kadar taş düşe Kaynana senin tepene Kaynana: Gelin seni oyarım Sen hizmetçi ben hanım Seni evden kovarım Gelin: Balon gibi Kaynana Çıkmış spor yapmaya Koymayın sakın helvaya Şişmanlıktan patlıya Kaynana: Kartal sinek avlamaz Köpek kuşa havlamaz Aklı olan gelin Kaynanaya hırlamaz Gelin: Ey varvara varvara Ayva doldur şalvara Azmış dişlek kaynana Tırmanıyor düz duvara Kaynana: Ben yaylada kışlarım Türlü nakış işlerim Pis gelini görünce Dayanamam dişlerim Gelin: Kaynanamın kelini Gelin verir yemini Dırdır etme kaynana Akrep soksun dilini Kaynana: Gelini sevmeli Ayda bir görmeli Gördün mü sövmeli Azınca dövmeli BİLGİSAYAR DUASI Haydi bismillah... Crash etmez inşaallah... Valla çalisiyor maşaallah... Ulan olmadi fe süphanallah! At pencereden haydi yallah. Bilgisayar ruhuna el fatiha!