İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller. 20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur 40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur. 45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer. 60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek. Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)
Bu yazıyı başka bir yerde okumuştum.Bu yüzden yaklaşık iki yıldır kolalı ve asitli içecekler içmiyorum.Çevremdekilere de imemelerini söylüyorum ama dinleyen kim?.Kola insanları kendisine öyle bir bağlamış ki! Bu arada, bazı ülkeler okul kantinlerinde kolalı içecekleri yasaklamış durunda.
Kola denen illete alışmışız, bence dikkate alınması gereken bir durum, bir kolanın taze etin üzerine döküldükten kısa bir süre sonra etin eridiğini göreceksiniz, mide buna nasıl dayansın, en iyisi kola içmemek, nasıl yapıldığıda cabası anlatmaya gerek yok bilmeyenler araştırsın ve nasıl yapıldığını öğrendiğinizde azınıza sürmezsisniz.Tabi sağlığınıza önem veriyorsanız.
bilgi için teşekkürler paslı civatanın üzerine kola dökerseniz pası çözülüyor içince neler olur düşünün
Şu haberi de bir okuyun. Obeziteye karşı kola vergisi Amerika'da ilginç uygulama önerisi Amerikan Senatosu, obezite oranını düşürmek için kola gibi şekerli içeceklere fazladan bir vergi getirme önerisini tartışıyor. Enerji içeceklerine de uygulanacak olan üç sentlik yeni verginin 4 yılda 24 milyar dolarlık ek gelir sağlayacağı iddia edildi. Ek gelirin yanı sıra, yeni vergi yüzünden fiyatlara yapılacak olan zammın bu tür içecekleri aşırı tüketen kitleye caydırıcı etki yapması umuluyor. Geçen pazartesi günü sunulan bir rapora göre Amerika'da obeziteyi önlemek için yapılan harcama son 10 yılda iki kat artarak 147 milyar doları buldu.
inanınki arkadaslar bende çok kola içiyorum enson edoskopi ve biopsi yaptılar bana midede gastirit ve ödem olusmuş mümkün oldugu kadarıyla kolayı azaltıp ardından bırakın tavsiyemdir...