Dreambox 500 s var kilitleniyor klon olduğu için mi kilitleniyor çok kanal değiştirdiğimde oluyor genelde ama mesela 3-4 dk bekliyorum sonra düzeliyor.
evet arkadaşım maleseft kloanlarda bu oluyor ya bekleyeceksin dedigin gibi yada fişini çekeceksin bendede var aynı
arkadaşlar dream'a rast gele yükelemeler yapılır bir çokm image atılır ama kimse dreamupla image atarken bir iki defa flash erase yapamaz aslında yapması gereken bu 2.si kapasite gereğinden fazla dolu olmasın cihaz şişer bir yerdebenim için doluluk oarnı%60 ve%70'i geçmesin diye düşünüyorum bakiyorum bazı arkadaşlarlarımız doldurmuş pulicns oaran ise %90 eeee! sen bu cihazdan ne beklersin teşekürler
Bende aynı sorunu yaşıyorum genelde ccam ile açılan kanalların üzerinde fazla ileri geri yaptığımda kilitleniyo allahtan fişi çekince düzeliyo.
evet bende de aynı durum var.gemini daha çok problemliydi pli yükledim bir nebze biraz daha stabil oldu alet.
doğru arkadaşım düşündüğün gibi muhtemel olarak klon oldupundandır klonlu cihazlarda bu tür sorunlar herzaman görülmekte malesef...
Bu işin klon falan olduğundan değil. Cihazın ram ı 32mb olacak o kadar. Dreambox 600 lerde bu sorun yok. Çünkü onların ramları 64 mb tır. Olay bundan kaynaklanıyor sanırım. Çünkü geçici bellek çok zorlandığında böyle durumlar olur. Bilgisayarlardad da olay aynı değil mi arkadaşlar.
memory problemi olduğunu zannetmiyorum. telnet ile bağlanıp, more /proc/meminfo komutu ile bakabilirsiniz.Yada anlık olarak görmek istiyorsanız gene top komutunu girin, bu 1 sn.'de bir anlık olarak değerleri gösterir.Birde bu kilitlenme olayları genelde kanallar arası zap yaparken oluyor.Her zaman olan bir şeyde değil.Bazen 10 gün 20 gün hiç bir şey olmuyor.Ama kumandadan bir tuşa basınca oluyor bazende.Sanırım bu software ile ilgili bir sıkıntı.500 harici cihazlarda aynı software mi var? yoksa sanırım farklı.bizimkilerde enigma1 diğerleri enigma2 galiba? Bu arada 32Mb bu işler için oldukça fazla bir memory aslında.Benim 16Mb linux çalıştırdığım sistemler var. Kilitlenme durumu dediğimiz olay olduğu zaman cihaza telnet ile veya web arabiriminden bağlanabiliyorum.Yani cihaz aslında kilitlenmiyor, ekran görüntüsü de var, (o an yayında hangi kanalsa) , ama kumanda çalışmıyor duruma geliyor.Kumanda da arızalı değil çünkü elimde 2 adet kumanda var.Her ikiside aynı anda arızalanamaz heralde. Bende tek problem flash-diski çok küçük cihazın.
Dreamboxlarda genelde kitlenme 3 sebepten olmaktadır 1-Adaptörden kaynaklı olarak 2-Cihazların yakınında manyetik bir alan ve cismin olmasından ( Mıknatıs,telsiz telefon yada başka bir manyetik alan oluşturan cihaz) 3-Yada cihazın Flashındaki anlık kitlenmelere bağlı olarak donmaktadır... Sonuç olarak klon cihaz alırken yeşil ışıklı olmasına, mac adresinin 09:34 ile başlamasına ve en son olarakta son piyasaya sürülen çok adi cihazlarda kasanın yan vidasını söktürün alt kısmı siyah bir renk te ise yani dökümü siyahlaşmış ise kesinlikle almayınız.
Ben birşey anladım hızlı kanal değiştirmeyince kilitlenme olmuyor kumandaya çok basınca algıyamıyor aralıklı kullanın kanalları geçişlerini yavaş yapın o zaman problem yok.
abi cihazı stanby durumda bekletin fişini çekmeyin akşamdan bende aynı sorun oluyodu bu sayede kısa zamanda düzeldi
evet doğru kumanda tuşlarına çok hızlı arka arkaya basınca kilitlenme oluyor, yani aslında kumandayı bir daha algılayamıyor cihaz.
Bende de dediğiniz gibi olup kısa zamanda düzelmişti;ama yine başladı bu kilitlenme sorunu ve çok can sıkıcı :angry26: