Kazım’la restleşme YUSUF KOBAL Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, kadro dışı bırakılan yıldız futbolcunun affedilmesini isteyen babasının görüşme teklifini kabul etmedi. Bu gelişme üzerine ipleri koparan Rodney Richards konuyu FIFA’ya taşıyacaklarını bildirdi Yıldırım'ın babasının görüşme isteğini geri çevirmesinin ardından Kazım, kendi sitesine bu fotoğrafı koydu Fenerbahçe, kadro dışı bırakılan Kazım’la yollarını kesin olarak ayırıyor. Kazım’ın dosyasının hazır olduğunu ve FIFA’ya başvuracaklarını bildiren babası Rodney Richards, özür dilemek ve oğlunu yeniden kadroya alınmasını sağlamak için kapısını çaldığı Başkan Aziz Yıldırım’dan red yanıtı aldı. Yıldırım’ın, Kazım’ı satma kararı aldıklarını belirterek, baba Richards’ı geri çevirdiği bildirildi. Af umudu ile son bir hamle yapan, ancak başarılı olamayan Kazım’ın, FIFA’ya yapacağı başvuruda, “Fenerbahçe Kulübü, benim maneviyatıma zarar verdi. Kariyerimi zedeledi. Yemeğe çıktığım ve evime dönerken trafik kazası geçirdiğim için haksız yere cezalandırıldım. Kulüp, asılsız şike suçlaması olayında da arkamda durmayıp, yaşantıma darbe vurdu” suçlamasında bulunacağı kaydedildi. Kazım’ın tüm alacaklarını tahsil etmek ve uygulanan para cezasının geçersiz olmasını sağlamaya çalıştığı ifade edildi. Teknik Direktör Christoph Daum’un karşı kararı olmasına karşın yönetim tarafından satışa çıkarılan Kazım için Fenerbahçe defteri büyük olasılıkla kapanırken, Richards ailesi, FIFA katında haksız çıkmamak için ince eleyip sık dokuyor. Kazım bu sebeple başta antrenmanlar olmak üzere kendisine yapılan her türlü uyarıyı dikkate alıyor. Ruslar peşinde Fenerbahçe’nin 5 milyon euroya satışa çıkardığı Kazım için Rus kulüpleri adeta birbirleriyle yarışa girdi. Spartak Moskova, Zenit ve Dinamo Moskova kulüplerinin, sarı-lacivertlilerle bonservis pazarlıklarına başladıkları öğrenildi. Fenerbahçe’nin yaklaşık 1.5 milyon euro karşılığında renklerine bağladığı Kazım’ı, 4 milyon euro civarında bir rakama bırakacağı vurgulandı. Kaynak: milliyet.com.tr