- Dört tekersin, pek şekersin, memur olma, çok çekersin - Kayseri, Darende, Gürün; sürün memurum sürün - Otobüsçü değiliz ki hostesimiz olsun, taksici değiliz ki durağımız olsun; biz memuruz arkadaş, Allah yardımcımız olsun! - Zam dediğin verdin mi vicdana, koydun mu cüzdana yakışmalı - Bir sana, bir de Bakan'ın 2+2 teklifine hastayım - 2+2 mi? Aramızda kalsın, duymamış olalım. - İstedim vermediler, "2+2 çok bile" dediler. - Gönlünde bize yer yoksa bakanım, söyle meydanlara çıkalım - Adrese gerek yok, meydanlar bizi tanır - Aramasın gözler artık onu, o şimdi gırtlağına kadar borçlu - Rampaların ustasıyım, ek ödemenin hastasıyım - Nazar etme ne olur, çalış senin de yüzde 8 zammın olur - Dünya dikenli bir hayat, hep memurda mı kabahat? - Sen sus, zammın konuşsun - Hatalıysak Uzlaştırma Kurulunda görüşelim - 4+4 dediğin nedir ki gülüm, ben senin için 4x4'ü gözüme kestirmişim - Aşıksan vur saza, memursan yatır maaşı kiraya, gaza… - Güzeli göz, memuru tutulmayan söz öldürür - Karayollarında değil pazarlık yollarında öleyim, teklif et bakanım yine güleyim - Yolların kralı Man, memuru küçümseyen megaloman - Neskafe bile üçü bir arada, memur ise iki arada bir derede. - Elimdeki simit ve çay kadar bana yakınsın devlet memurum. - Kıro bile değilim çünkü param yok - Memurun hayatını yazsam duble yol olur - Bas gaza, frene, debriyaja, kaptır parayı vergiye, stopaja… - Yüreğimize çöktü acı, senden bunu ummazdık Sayın Bakan Yazıcı - Zammınla mı yaşadım ki, vermediğin zamla öleyim - Aşığı yarin gözleri, memuru Bakanın sözleri öldürür - Şarkının makamı hüzzam, gönül çeker iyi bir zam - Sağlam şoför kalmaz rampada, memur zammı kalmasın havada - Bıdı bıdı yapma Bakanım, memur yorgun - Bakan öyle diyo…yoksa yalan mı söylüyo… - Buysa zammın, bırak üstü kalsın - Gaz, fren, şanzıman, memurun hali duman - Zamda seçiciysem günahım ne? - Ankete gerek yok, eski zamlar daha iyi - Bakan af dilese bile, gönül kırıldı bir kere - Koyamadım hayatımı biçime, böyle zammın edilmez mi içine? - Memura ettiler dünyayı dar, durdurun dünyayı inecek var - Seni baba yerine koymuştuk Bakanım, ama bizi yetim bıraktın - Ağaran saçlarımı yollara değil, geçim sıkıntısıyla geçen yıllara sor - Şoför değiliz ki arabamız olsun, kabadayı değiliz ki raconumuz olsun, memuruz biz maaşımıza iyi bir zam olsun. - Aşıksan vur saza, sendikacıysan gelme gaza... - "Helal olsun iyi zamdı" desinler, arkanızdan beddua etmesinler. - Sağdan gidersen iktidar olursun, memuru üzersen iktidardan olursun. - Verene can feda, vermeyene elveda - Çok veren candan, az veren iktidardan... - Bordro mahkumu - Toplu görüşmenin ustasıyım, yüzde 11 zammın hastasıyım - Memura maaşı, Bakana zam oranı sorulmaz. - Sevdik mi tam severiz, biz memur milletiyiz. - 2+2'yle üzme beni, deşifre ederim seni - Solum zamma, sağım memura kapalı