Kablosuz Modeme Sabit Disk

Konu, 'İnternet Alemi' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [h=1]

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    [/h]

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Günümüzde artık modemlerin arkasında usb bağlantısı ile birlikte gelmeye başladı. Artık Kablosuz Modeme Sabit Disk takabiliyoruz. Peki bizim ne işimize yarar örneğin harici disk, usb hdd, usb disk, flash disk, gibi materyalleri bağlayıp ağdan paylaşıp içine dosya atıp tekrar alabiliriz, ağda paylaşabilir modem açık iken modem ip numarası girerek dosyaları alabiliriz. Torrent dosyalarını paylaşıp bilgisayarı kapatsak bile modemden torrent kullanıcıları verileri çekebilir.
    [h=3]

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    Nasıl yaparız ?[/h]Öncelikle bu işlem için modeminizde universal usb bağlantı yeri olması gerekir,modemin arkasındaki ağ portlarının yanında bulunur. Elimizdeki flash belleği takıp modemin içinden tanıyıp tanımadığınıza bakabilirsiniz aşağı yukarı usb disk takılabilen modemlerde storage (disk) bölümünde taktığınız usb belleği gösterir usb 1.1 yada usb 2.0,boyut flash bellek ismi şeklinde, eğer tanımaz yada usb 3 diskinizi görmez ise mutlaka modemin üreticisi internet sayfasından mutlaka modeminizi güncellemeyi yapın. Sadece üretici sayfasından indirin ve modem bilgilerini doğru seçin her model birbirinden farklı olarak sunulduğu için firmware doğru yazılması gerekir.
    Modemin arayüzüne girerek ayar yapabiliriz modem girişini bilmeyen kullanıcılar için genelde standart olarak 192.168.1.1 yada 192.168.2.1 şeklindedir. Eğer değil ise modem üretici sayfasından modem ile ilgili kullanıcı kılavuzunu inceleyin modeme giriş bilgilerini alın. Modeme girdikten sonra storage bölümünden paylaşıma açın “create share” dediğinizde artık usb disk modem üzerinden paylaşıma açılacak.
    [h=4]

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    Paylaşılan usb diske ağdan bağlanma;[/h]Modem storage bölümünden paylaşıma açtıktan sonra, bilgisayarda çalıştır menüsünü açarak modem ip adresini girip enter a basıyoruz kullanmış olduğumuz modemin ip numarası “192.168.1.1” açılan sayfada usb bellek ismini göreceksiniz. Bizim girdiğimiz usb bellek ismi “router drive” gördü iseniz artık ağınızda Kablosuz Modeme Sabit Disk bağlamışsınız demektir. Eğer olmaz ise tekrar ayarlarınızı kontrol edin modem kılavuzundan nasıl ayarları yapabileceğinizi görebilirsiniz. Eğer girdiğiniz adres te yok ise ağ bağlantılarından ağ bulmayı açarak modemi verdiğimiz ip numaralarından birini mutlaka görecektir içinde usb flash diskimiz var ise her şeyi doğru yapmışsınız demektir.
    [h=3]Kablosuz Modeme Sabit Disk[/h]Gelelim kablosuz olarak bağlanmaya cihazımızı ağ bağlantılarında görüyor isek kablosuz olarak modeme bağlandığınızda verdiğimiz ip adreslerini girerek paylaşılan usb diski görebilirsiniz.
    [h=4]

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    Ne işe yarar.[/h]Eğer ftp server ihtiyacınız var ise bu işlem işinizi görecektir, fakat ip adresinizi bilmeniz lazım bu işlem için ip adresinizi tespit eden İnternet siteleri mevcut yada ip adresimizi hizmet sağlayıcısından sabit yapabilirsiniz.Bazı modemlerde torrent ayarı yaparak direk olarak modemin üzerindeki usb drive a aktarabilirsiniz.
    [h=5]Modeme hangi sabit diskleri bağlayabiliriz.[/h]
    • Usb 1.1 flash disk
    • usb 2.0 flash disk
    • usb 3.0 flash disk
    • usb harici hardisk
    Bazı modemler usb 3.0 desteklemeyebilir,Üreticinin İnternet sayfasından modemi güncelleyebilirsiniz. Modeme 3.5 inc hdd bağlayacaksanız ayrı olarak elektrik beslemesini de takmanız gerekir.2.5 inc harici hard disk takacaksınız bazı modellerde elektrik beslemesi var, eğer yoksa harici diski takabilirsiniz. kablosuz modeme sabit disk taktıktan sonra ister wifi isterseniz lan da görebilirsiniz.
     
  2. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    modemlerin usb çıkışı ile lan çıkışı arasındaki fark nedir?


    ADSL modemlerin telefon hatlarına bağlantısı için kullanılan standart aynıdır. Bina içindeki telefon kablosu önce splitter'e bağlanır, daha sonra splitter üzerindeki modem için kullanılan diğer bir çıkıştan modemin genellikle WAN (Wide Area Network) olarak belirtilmiş bağlantı yuvasına telefon hattının bağlantısı yapılır. ADSL modem telefon hattı sinyallerini bilgisayar verilerine dönüştüren ve bilgisayar ağı ile telekom ağı arasında yönlendirme yapan bir cihazdır da yanı zamanda. Bu neden ile ADSL modemin başka bir noktasından bilgisayara bağlanması gerekir. Bu şekilde bilgisayara bağlanan modem ile bilgisayar arasında bilgi iletişimi sağlanır.

    ADSL modemlerin bilgisayar bağlanması için kullanılan üç değişik metod vardır;

    - Sadece USB ile bilgisayara bağlanabilen modemler,
    - Sadece Ethernet (LAN) ile bağlanabilen modemler,
    - Hem USB hemde Ethernet (LAN) ile bilgisayara bağlanabilen (Combo) modemler.

    Sadece USB üzerinden bağlanabilen modemlerin üzerinde bir adet USB çıkışı mevcuttur. Bilgisayara USB kablosu ile bağlanan modemi bilgisayarın tanıyabilmesi için bir yazılım yüklenmesi mecburidir. Bu şekilde bilgisayar modemi tanır ve aralarındaki iletişim bu yazılım aracıığı ile gerçekleşir. USB bağlantısınında iki mevcut standardı vardır. Biri USB 1.1 olarak geçer ve maksimum veri transfer hızı 12 Mbps'dir (Mbps=saniyede megabit) Diğer daha güncel olan stamdart ise USB 2.0'dır ve maksimum veri transfer hızı 480 Mbps'dir. USB modem sadece internete erişmek için kullanılıyor ise, USB 1.1 tipi bir bağlantı yeterlidir. Çünkü, bugün kullanılan ADSL internet hızları 1 Mbps ile 2 Mbps seviyelerindedir. Ve bu durum internet hızında bir yavaşlama veya soruna neden olmaz. Elbette daha yeni standart olan USB 2.0'ı destekleyen modem seçilmesi faydalıdır. USB üzerinden başka bir bilgisayar erişim sözkonusu olduğunda veya flash bellek gibi yan bellek donanımları kullanılacak ise, yine USB arabiriminin 2.0 seçilmesi bilgi iletme hızını çok ciddi olarak etkileyecektir. Tekrarlamakta fayda var ki, eğer ADSL modem sadece internet erişimi için kullanılacak ise, arabirimin USB 1.1 olması çok ciddi bir dezavantaj değildir. Sadece USB ile bağlanan modemlerin kullanımı için bir yazılıma ihtiyaç olması, beraberinde bazı sorunlara da neden olabilir. Bu yazılımlar bilgisayarda yüklü olan diğer yazılımlar ile çakışıp stabilite sorunu doğuracağı gibi, bilgisayarın bellek ve işlemci kaynaklarını kullanırlar. Genellikle imkanları olan bilgisayar kullanıcılarına sadece USB ile bağlanan bir modem almaları bu nedenler ile önerilmez. Sadece daha ucuz oldukları ve ethernet üzerinden bağlananlar gibi bilgisayarda ethernet kartı olması gerekmediği için ekonomik bir alternatifdirler.

    Sadece Ethernet (LAN) ile bağlanabilen modemlerde bilgisayar ile bağlantı ethernet protokolü üzerinden ve bilgisayarın ethernet kartı kullanılarak yapılır. Bu nedenle, bir ADSL modemi ethernet (LAN) üzerinden bilgisayara bağlamak için bilgisayarda dahili veya harici bir ethernet kartı olması gerekir. Ethernet kartları 10 Mbps, 100 Mbps ve 1000 Mbps hızlarında çalışabilirler. ADSL modemler üzerinde bulunan ethernet arabirimi ise genellikle en fazla 100 Mbps hızını destekler. Ethernet (LAN) üzerinden bir ADSL modemi bağlamak için bilgisayar ekstra bir yazılım yüklemek gerekmez. Yerel iletişim ağı (LAN) ayarları varsayılan değerlerde ve aktif olması yeterlidir. ADSL modem ile bilgisayar arasında da RJ-45 olarak standardı ifade edilen bir LAN kablosu kullanmak gerekecektir. Bu kablo üzerinde yine RJ45 konnektörler vardır ve bu tip ADSL modemlerin içinden 1 adet LAN kablosu çıkmaktadır. LAN üzerinden bağlanan ADSL modemlerin 1 adet LAN portu olan veya 4 adet LAN portu olan modelleri mevcuttur. 1 adet LAN portu olan ADSL modeme sadece 1 bilgisayar, 4 adet LAN portu olan ADSL modeme en fazla 4 adet bilgisayar bağlayabilirsiniz. 4 adet LAN portu olan bir ADSL modem seçtiğiniz takdirde, internet bağlantınızı en fazla 4 bilgisayar ile paylaşarak kullanabileceğiniz gibi, bilgisayarınızda varolan sabit disk veya yazıcı gibi kaynakları diğerleri ile paylaşıma açabilirsiniz. Yani 4 adet portu olan bir ADSL modem bilgisayarlar arasında ufak bir iletişim ağı oluşturmanıza da faydalı olur.
    [​IMG]

    Birde bu iki cins ADSL modem arasında; üzerinde 1 adet USB ve ayrıca 1 adet Ethernet (LAN) portu olan modemler mevcuttur. Bu tip modemlerde bilgisayar ile bağlantınızı ister USB ile ister LAN bağlantısı ile yapabilir. Ve hatta biri USB ile bağlı ve diğeri LAN ile bağlı iki bilgisayarı kullanabilirsiniz. Elbette USB ile bağlı bilgisayara ADSL modem yazılımı kurulu olması, LAN ile bağlı bilgisayarında erhernet (LAN) kartı olması gerekecektir.
    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş