Maçtan önce, Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin yenilgi durumunda istifa edeceği dedikodusu ortalığa yayıldı. Ancak gelen üç puan, bu iddiaları çürüttü. Mustafa hoca, “Bu ligde varolduğumuz görüldü” dedi Wolfsburg yenilgisinin ardından, Beşiktaş’ta yaşanan olumsuz tablo, Trabzonspor galibiyetiyle yerini umuda taşıdı. Karşılaşmadan önce, siyah-beyazlıların Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin, olası bir yenilgi durumunda istifa bile edeceği konuşuluyordu. Ancak kazanılan üç puan, bu iddiaları havada bıraktı. Trabzonspor gibi zorlu bir deplasmandan galibiyetle dönmenin çok önemli olduğunu belirten Teknik Direktör Mustafa Denizli, “Avrupa’da yaşadığımız hayal kırıklığının ardından ayağa kalkabilmek çok güçtü. Buna rağmen hayatın devam ettiğini, bu takımın ligde ne yapabileceğini gösterdik. Sezon başında ortaya çıkan olumsuz tablonun ardından bile, pes etmediğimizi söylemiştik. Bu maçla ligde varolduğumuz görüldü” diye konuştu. Zirveye adım adım Arka arkaya alınan galibiyetlerle iyi bir seri yakaladıklarını ifade eden Denizli, sözlerine şöyle devam etti: “Üst sıralara yükseleceğimizi, rakiplerimizle aramızdaki puan farkının çok önemli olmadığını belirtmiştim. Şimdi adım adım üst sıralara doğru yükseliyoruz. Bu ligde daha çok şeyler olacak. Her takım kazanacak, her takım puanlar kaybedecek. Sezon sonuna kadar en az hata yapan takım şampiyonluğa ulaşacak.”