Galatasaray'da forma şansı bulamayan Sercan Yıldırım, bir diğer Süper Lig ekibine takımına kiralandı. Sarı-kırmızılı ekibe geldiği günden bu yana ünlü futbolcudan istenen verimi alamayan lider Galatasaray, Sercan Yıldırım'ı Sivasspor'a kiraladı.Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor, Galatasaray'dan golcü oyuncu Sercan Yıldırım'ı sezon sezona kadar kiraladı. Yıldırım bu sezon ligde 3, kupada ise 2 maça çıkmış ve toplam 2 gol kaydetmişti. Yıldırım'ın Galatasaray'a geldiğinde ilk açıklamaları: Umarım, transferim benim ve kulübüm için hayırlı olur. Büyük bir camiaya gelmenin heyecanını yaşıyorum. Galatasaray, Türkiye'de bence, Avrupa'da ses getirmiş tek takım. Bu nedenle büyük bir camiaya geldim; son derece mutluyum. Fatih hocamla milli takımda çalıştım ve her zaman her yerde Fatih hocayla çalışmak istemişimdir. Şimdi böyle bir fırsat elde ettim; çok mutluyum. Umarım hep birlikte güzel günler göreceğiz. Yeni takımımda elimden geleni sahaya yansıtacağım. Çok çalışacağım. Goller atmak, attırmak istiyorum. Tek amacım gollerimle Galatasaray'ın başarısına katkıda bulunmaktır. Umarım bunu başarırım. Her zaman, her konuda haksız eleştirilere uğradım. Bu nedenle kimse şüphe duymasın; ben kulübüm ve Fatih hocaya layık bir görüntü çizeceğim. Çok çalışan ve her zaman başarılarıyla konuşulan bir Sercan olacak. Herkese bu konuda söz veriyorum.