İstanbul'da domuz gribi

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında pisnick34 tarafından paylaşıldı.

  1. pisnick34
    Offline

    pisnick34 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    186
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    TR
    İstanbul'da domuz gribi


    İstanbul Valisi Muammer Güler, grip rahatsızlığı nedeniyle evlerinde tedavileri devam eden 6 öğrenciye H1N1 virüsü bulaştığının tespit edildiğini bildirdi.

    Ankara ve Diyarbakır'dan sonra İstanbul'da da domuz gribi görüldü. İstanbul Valisi Güler domuz gribi için şunları söyledi:

    “İstanbul ilinde 2 ayrı ilköğretim okulunda grip rahatsızlığı nedeniyle evlerinde tedavileri devam eden 6 öğrenciye, bugün saat 18.00 itibariyle referans laboratuvarından alınan tetkiklerin sonucunda H1N1 virüsünün bulaştığı tespit edilmiştir. Çocukların kendileri ve temas ettiği kişilerle ilgili gerekli koruyucu tedbirler aldırılmıştır. Genel durumları iyidir. Tedavileri ve yakın takipleri sürdürülmektedir. Söz konusu çocukların devam ettikleri okulların şu anda tatilini gerektiren bir durum söz konusu değildir.”

    Kaynak: Hürriyet
     
  2. gogy
    Offline

    gogy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Ekim 2009
    Mesajlar:
    18
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    istanbul
    Umarım ekli bilgiler biraz aydınlatıcı olur, o kadar çok konuşuldu ki herkesin aklı allak bullak olmaktan öteye gitmedi.

    1)Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Domuz Gribi nedeniyle dünyada şimdiye kadar 375.000’e yakın vaka bildirildi, ölüm sayıları ise 4500 civarındadır. Oysa mevsimsel gripten dünyada her yıl 250.000 ile 500.000 arasında insan ölmektedir.

    2)Türkiye’de tespit edilen vaka sayısı 463’tür (05.10.2009); ölüm bildirilmemiştir.

    3)Influenza A (H1N1)v (Domuz gribi), bu haliyle istatistiksel olarak çok korkutucu bir virüs olarak değerlendirilmemektedir. Mutasyon geçirerek yapısını değiştirmesi söz konusu olmadıkça mevsimsel gripten daha tehlikeli olmayacağı düşünülmektedir.

    4)Risk grubunda olanlar ( Şeker, astım, kronik bronşit, kalp yetmezliği gibi kronik hastalığı olanlar; kemoterapi ilacı ya da uzun süreli savunma mekanizmasını etkileyen ilaç kullananlar; 6–36 ay arası çocuklar gibi) için virüs önem taşımakta, bu gruptaki kişilerin aşılanması tavsiye edilmektedir.Bu imkan risk grubunda olan çalışanlarımız için şirketimiz tarafından da sağlanacaktır.

    5)Domuz gribine yönelik aşı henüz piyasaya çıkmamıştır; şimdiki planda aşı eczanelerde satılmayacak, Sağlık Bakanlığınca risk gruplarına uygulanacaktır. Sağlıklı erişkinlere uygulanması planlanmamıştır.

    6)Aşı ile ilgili çok fazla spekülasyon yapılmakta ve yapılmaya devam edilecek. Şuna inanmak ve güvenmek gerekiyor ki, tüm tıbbi uygulamalarda risk vardır, ancak bilimsel olarak kabul edilebilir olduğu seviyede ise kullanımına izin verilir.

    7)Mevsimsel grip aşısının (şu sıra uygulanmakta olan) domuz gribine karşı koruyuculuğu yoktur. Bu aşıyı olmak domuz gribi aşısı olmaya engel değildir, ikisi de ayrı ayrı yapılabilir.

    8)Sadece domuz gribine değil tüm bulaşıcı hastalıklara karşı esas olan hijyene gereken önemi vermek olmalıdır.

    9)Özellikle el yıkama, doğru öksürme-hapşırma davranışları tahmin edilenden önemlidir ve tüm toplum tarafından uygulanmaya çalışılmalıdır.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    )
    Hastalığa yakalananlar belirtilerden bir gün öncesinden yedi gün sonrasına kadar bulaştırıcı özelliktedirler.

    10)Hastalığı kesin tespit edilenler dışında virüse karşı ilaç (Tamiflu ve Relenza) kullanımı uygulanmamaktadır. Artık hasta yakınlarına da belirti yoksa uygulama gerekli görülmemektedir. Ne olur ne olmaz yanımda ilaç bulunsun yaklaşımı önerilmemektedir.
    11)Yurt dışına seyahat edeceklerin,

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    adresindeki uyarılara göre davranması uygun olacaktır.

    Sonuç olarak: Paniğe gerek yok; ancak tedbiri elden bırakmamaya her zamankinden fazla özen göstermek yeterli olacaktır.
     

Sayfayı Paylaş