Irak ve Libya saldırılarında tarihe dikkat

Konu, 'Dünyadan Haberler' kısmında beydemir tarafından paylaşıldı.

  1. beydemir
    Offline

    beydemir Süper Üye Üye

    Kayıt:
    27 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.700
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    BURSA-KÜTAHYA
    Irak ve Libya saldırılarında tarihe dikkat
    20 Mart 2011 Libya'da yaşanan olaylar karşısında yapılan en önemli uyarı bu ülkenin de Irak'a dönüşmemesi yönünde. Ancak, bugün, yani 19 Mart tarihi, her iki ülke açısından da büyük önem taşıyor.


    Libya'da yaşanan olaylar karşısında yapılan en önemli uyarı bu ülkenin de Irak'a dönüşmemesi yönünde.

    Ancak, bugün, yani 19 Mart tarihi, her iki ülke açısından da büyük önem taşıyor.

    Çünkü bugün, yani 19 Mart 2011'de ABD önderliğindeki koalisyon güçleri Libya'ya havadan ve denizden büyük bir askeri operasyon başlattı.

    Şimdi tam 8 yıl geriye gidelim...2003 yılında bugün, ABD, Irak işgalini başlatmıştı.

    19 Mart 2003'te Avustralya ve Polonya gibi daha küçük ülkelerin desteklediği ABD veİngiltereaskerleri, Irak'a bombardımana başlamıştı.

    ABD, Irak'ta bulunduğuna inanılan kitle imha silahlarını bulmak için harekete geçmiş, 21 gün süren operasyonların ardından Bağdat düşmüş, Saddam Hüseyin rejimi de devrilmişti.

    Libya Irak olur mu tartışmalarının yanıtını bize zaman gösterecek. Ancak 19 Mart günü her iki ülkenin de tarihinde daha şimdiden önemli bir yer etti.

    Hürriyet
     
  2. urunguahmet
    Offline

    urunguahmet Süper Üye Üye

    Kayıt:
    1 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    600
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    hatay
    herkes layık olduğuyla mukafaatlandırılır.demek ki islam alemi bunları hak ediyor ki layık olduğuyla karşılaşıyor.uyanma zamanı geldi.Türkiye ne zaman islam aleminde lider gibi görünmeye başlansa ya isyan çıkar arab dünyasında ya da çeşitli bahanelerle savaş ilan edilir islam ülkelerine.Rahmetli özal döneminde de böyle oldu bugünde yarında.bu işin tek çözüm yolu siyasi düşüncelerden sıyrılıp tek hedefte birleşmek.herkes içindeki bencillikleri ve benlikleri bir kenara koymalı.bu memlekete en büyük zararı siyaset denen yalan mekanizması zarar vermektedir.
     

Sayfayı Paylaş