Yapılan araştırmalar Steve Jobs'ı çileden çıkartacak nitelikte olabilir mi? iPad hakkında araştırmalar yapan Chikita Labs, pek çok farklı istatistiki verileri göz önünde bulundurarak, Apple ürünleriyle birlikte iPad kullanan ve Apple ürünlerine sahip olmayan iPad kullanıcılarını karşılaştırdı. Sonuçlar gerçekten ilgi çekici. Tabloya baktığımızda, iPad kullanıcılarının yarısından fazlasının Windows işletim sistemi kullandığı sonucu ortaya çıkıyor. Aynı zamanda Windows XP ile Windows 7 dağılımının da neredeyse eşit derecede olduğunu görüyoruz. Tabii iPad/Windows kullanıcıları arasında, Windows/Mac OS X işletim sistemlerini Çift Boot'lu olarak kullananlar da var. Burada ironik bir sonuç var! Sadece %8.55'lik bir kullanıcı dilimi hem iPhone, hem de iPad kullanıyor. Anlaşılan kullanıcılar "iPad, iPod'un bir büyük boyu" ya da "iPhone'um bana yetiyor" gibi söylemleri destekliyor. Eh işin açıkçası iPhone OS 4.0, iPod Touch ve iPhone'a geldikten sonra kullanıcıların neredeyse aynı işleve sahip cihazlardan birisi olan iPad'i, sadece ekranı daha büyük diye taşımak isteyeceğini düşünmüyoruz. Tabii ki farklılıklar zamanla daha da belirgin hale gelecektir, ancak yine de 'küçük' her zaman için daha pratiktir. %1.27 oranında Android bazlı ürün kullanıcısı iPad satın almış olarak görünürken, bu oran Linux için %2.89. Son rakamlara baktığımızda şu anda ABD'de 967,000 adet iPad satılmış durumda.