İOS Hackintosh İçin Başlıca Boot Komutları

Konu, 'İOS Android Teknik uygulamalar' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    [h=3]

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    [/h][h=2]Hackintosh sisteminizde oluşabilecek sorunlara karşı kullanabileceğiniz komutlarıbir araya getirdik[/h]Hackintosh sisteminizi kurduktan sonra sorunlarınızın bittiğini düşünebilirsiniz. Ancak asıl problemler kurulum sonrasında başlamakta. İşlemciden ekran kartına pek çok donanımdan dolayı oluşabilecek sorunlar sizi bir süre sonra çileden çıkarabilir. Genel olarak bu sorunların çözümü için boot komutları kullanılabilir. İşte genel boot parametreleri ve bazı bootloader’lara özel komutlar.
    [h=3]Genel Boot Komutları[/h]
    • -v (Verbose): Bu kod, sistem boot ederken ekranda yüklenen bileşenlerin listelenmesini sağlayacaktır. Bu sayede sistem bir sorunla karşılaşırsa, sorunun genel olarak neden kaynaklandığı öğrenilebilir. Verbose mod, sistemin grafiksel arabirimle değil, metin tabanlı bir arabirimle açılmasını sağlar.
    • -x (Güvenli Mod): Bu kod, genel olarak Windows’taki güvenli başlatma seçeneklerine benzemektedir. Sistem boot ederken bu kodu girerseniz, sadece sistemin çalışması için gerekli olan kext’ler (sürücüler) yüklenecektir. Bu sayede sistemde sorun çıkaran etmenin sürücüler olup olmadığı tespit edilebilir. Ayrıca bu komut, sistemin çekirdek fonksiyonlarında bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için uygun bir yöntemdir.
    • UseKernelCache=No / Yes (10.8 üzeri): Bu komut satırı ile sistemin boot süresi kısaltılabilir. Kext’leri önbellekten yüklemeyi sağlayan bu kodu OS X 10.8’den önceki sürümlerde kullanmak için -f komutunu girin.
    • darkwake=0: Eğer sisteminiz uykuya alınamıyor veya uykudan uyanmıyorsa bu komut girilebilir. Bu işlemi tersine çevirmek için darkwake=1 komutu girilmelidir.
    • PCIRootUID=1/ PCIRootUID=0: Bu komut satırı, grafik kartı ile ilgili sorunlarda kullanılabilir. PCIRootUID=0 komutu genel olarak AMD grafik kartlarında kullanılır.
    • ncpi=0x3000 / ncpi=0x2000: Eğer sisteminiz “PCI Configuration Begin” satırında takılıyorsa bu komutlar denenebilir. Genellikle bu sorun 0x3000 komutu ile çözülmektedir ancak olası bir hatada 0x2000 komutu da kullanılabilir.
    • dart=0: VT-d sanallaştırma teknolojisi sebebiyle anakartta meydana gelen hataları çözmek için (Genelde SMC hataları) bu komut kullanılmalıdır. VT-d’nin kapatılması VirtualBox, VMware gibi VT-x kullanan uygulamaları engellemeyecektir.
    • cpus=1: Bu komut, sistemin, işlemcinin sadece bir çekirdeği ile boot etmesini sağlayacaktır. Bu sayede yaşanan sorunun desteklenmeyen işlemciden kaynaklanıp kaynaklanmadığı anlaşılabilir.
    • arch=i386 / x86_64: Sisteminizin 32-bit (i386) veya 64-bit (x86_64) olarak boot etmek için bu komutlar kullanılabilir.
    [h=3]Clover Bootloader’a Özgü Boot Komutları[/h]
    • MountEFI=yes/diskX: Eğer sistem EFI bölümünü bulamıyorsa, bu komut ile elle yönlendirme yapılabilir. X yerine EFI bölümünün bulunduğu diski yazın.
    • LogLineCount=0: Bu komut sayesinde clover, sistem kayıtlarını sürekli saklayacaktır. Hata düzeltme konusunda işe yaramaktadır.
    • LogEveryBoot=Yes: Bu komut ile Clover’ın log kayıtları her boot sonrası kaydedilecektir. Bu log kayıtları, ileride oluşabilecek hatalarda kullanılabilecek bir kaynaktır. Bu işlevi kapatmak için Yes yerine No yazılmalıdır.
    Chameleon/Chimera Bootloader’a Özgü Boot Komutları

    • GraphicsEnabler=Yes: Nvidia 7xx ve 6xx serisi hariç diğer ekran kartlarından kaynaklanan sorunları düzeltmek için gerekli bir komut girişidir. İşlevi kapatmak için Yes yerine No komutu girilmelidir.
    • IGPEnabler=Yes: Dahili ekran kartları ile birlikte Nvidia 7xx veya 6xx serisi ekran kartı kullanacaksanız kullanmanız gereken komuttur.
     

Sayfayı Paylaş