iOS Cihazınızı Güncellemeniz Güvenliğiniz İçin Çok Önemli

Konu, 'Apple ios' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

1. Mehmetkarahanlı

Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    76
    [​IMG]iPhone, iPad ya da iPod, kısacası Apple’ın mobil işletim sistemine sahip olan cihazlarınızı, işletim sisteminin en son sürümüne yükseltmeniz çöp atmak, evi süpürmek ya da bulaşık yıkamak gibi bir görev bilinci ile yapılmalı.Geçtiğimiz günlerde

Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

kullanıcılarının yarısından fazlasının işletim sisteminin son sürümü olan iOS 9’a geçtiğine dair bir haber yapmış ve bunun yazılım alanında en hızlı gerçekleşen güncelleme süreci olduğundan söz etmiştik.

Apple’ın yaptığı açıklama ise güncellemeyi henüz yüklememiş olanlar için de teşvik niteliğinde bir uyarı içerirken bir yandan da güncellemenin ne kadarönemliolduğunu hatırlatıyor.

Yeni işletim sistemlerini kimi kullanıcılar hatalı olduğu ve çok fazla bug içerdiği gerekçesi ile ve uygulamalarının yeniden çalışmama riski olduğundan çoğu zaman güncellemekten çekiniyor.Bağlantı sorunları ya da mail adreslerinin silinmesi gibi hatalar da kimi zaman güncellemelerin ardından en sık karşılaşılan sorunlar olarak karşımıza çıkıyor; ancak

Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

, bu konuda kullanıcıların ne olursa olsun işletim sistemlerini güncel tutmaları gerektiği konusunda uyarıyor.

İşletim sisteminizi güncellememeyi tercih ettiğinizde öncelikli olarak saldırılara karşı daha savunmasız kalmış oluyorsunuz. Hackerlar çoğu zaman güncellemeleri kontrol ederek bir önceki versiyonda nelerin açık olduğunu görür ve bu açıklara göre bir önceki versiyona rahatlıkla saldırabilir. Güncellemeyi yüklememiş olmak da sizin açıklarınızı öğrenmiş hackerlara karşı sizi potansiyel açık hedef konumuna düşürür.

Apple bu konuda şanslı görünse ya da şimdiye kadar şansı yaver gitmiş olsa da güncelleme yapmamış olan kullanıcıların kişisel bilgileri, banka hesapları, fotoğrafları ve cihazlarında tuttukları tüm veriler saldırıya açık durumda ve birileri bir şekilde eski güvenlik duvarlarını atlatmanın yolunu arıyor.

Güncellemenin güvenlik detaylarından söz ederken ise Apple, daha güçlü bir şifreleme kodu desteği olduğunu ve şifreli girişlerinizde daha komplike bir güvenlik sistemi kullandıklarını açıklayarakönemli geliştirmeler olduğunu ve güncellemeleri yükleyen kullanıcıların cihazlarının çok daha güvende olacağını söylüyor.

İlk gününde %11 gibi bir indirme oranına ulaşan ve Apple’ın çok da memnun kalmadığı güncelleme sayısı her geçen gün artarak mevcut iCihazların yarısına yüklenmiş ve şirketin doğru yolda olduğu görülmüştü. Bu uyarının güncelleme oranını arıtıp artırmayacağını ise zaman içinde göreceğiz.

Sayfayı Paylaş