Apple, yeni nesil modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile gelecek olan yeni işletim sistemi iOS 9u resmi olarak duyurdu. Apple teknoloji dünyasında özellikle de mobil platformda başarıdan başarıya koşarken, sunduğu iPhone akıllı telefon modelleri ile pazarın lider firmalarından bir tanesi haline geldi. İlk iPhone modelinin arkasından her sene yeni modellerle gücüne güç katan firma, son olarak geçtiğimiz sene Eylül ayında iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri ile karşımıza gelmişti. Appleın iPhone, iPad ve iPos Touch modellerinde firma tarafından geliştirilen iOS mobil işletim sistemi kullanılırken, her sene yeni bir sürüm firma tarafından sunulmakta. Bugün her sene düzenli olarak gerçekleştirdiği Worldwide Developer Conference, WWDCyi düzenlemeye başlayan firmadan beklendiği gibi yeni mobil işletim sistemi sürümü iOS 9 duyurusu geldi. Bu yeni işletim sisteminin bu sene büyük ihtimalle yine Eylül ayında duyurulacak olan yeni nesil iPhone modelleri ile yayınlanması bekleniyor. Appledan gelen bilgilere göre iOS 9, iOS 8e göre bazı yeniliklerle gelirken, özellikle güvenlik, batarya performansı ve Siri üzerine yoğunlaşmış durumda. iOS 9 ile birlikte Siri için büyük bir güncelleme gelirken, ayrıca Apple yeni arama APIsini duyurdu. Yeni iOS 9 ile birlikte Appleın kendi uygulamaları için de geliştirmeler geliyor. Bunlar arasında notlara resim ekleme ve çizim yapabilme de yer alacak. Ayrıca Apple Maps için de geliştirmeler sunulacak. Özellikle de toplu taşıma alanında daha fazla detay gelecek ve Apple Maps yeni tasarımı ile sunulacak. Apple, WWDC 2015de diğer taraftan yeni uygulaması Newsi de duyurdu. Bu yeni uygulama Flipboarda benzerken, kullanıcılar, istedikleri gibi beslemeleri düzenleyebilecekler.