İnternette sansür dÖnemi başladı

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında yanyanomer tarafından paylaşıldı.

1. yanyanomer

yanyanomer Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    İnternette sansür dönemi başladı

İnternet ortamında, "intihara yönlendirme", "çocukların cinsel istismarı", "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma"ya yönelik yayınlar yasak kapsamına alındı. Kapsama, ''sağlık için tehlikeli madde temini'', ''müstehcenlik'', ''fuhuş'', ''kumar oynanması için yer ve imkan sağlama'' ile ''Atatürk'e hakaret içeren'' suçlar da eklendi.
    Bundan böyle, tüm bu suçlara yönelik erişim engellenecek. Karara rağmen, erişim sağlayanlara 10 bin YTL'den 50 bin YTL'ye kadar para cezası verilecek. Ayrıca bu kişilere 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezası verilebilecek.

ENGELLEME NASIL OLACAK

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı, söz konusu suçları oluşturan yayınların içerik veya yer sağlayıcısının yurt dışında bulunması halinde, bu yayınların tamamını engellemekte yetkili olacak.
    Başkan, içerik veya yer sağlayıcısı yurt içinde bulunan yayınlara ilişkin olarak ise çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik suçlarına ilişkin yayınları engelleyecek.
    Bu iki suç dışında kalan suçlara erişimin engellenmesi ise hakim, mahkeme veya savcı kararıyla yapılaca

2. yakupyurt

yakupyurt Banlı Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    çok güzel bir karar alkışlıyorumda neden şu pkk sitelerinide el atmıyorlar benim için düşündürücü geliyor madem yuret dışına müdahele var roj tvyide halledin ne mutlu türküm diyebilene

3. halilgul3870

halilgul3870 Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    sana yürekten katılıyorum ne mutlu türküm diyene

Sayfayı Paylaş