Internet Explorer'a Veda Edebiliriz Windows işletim sistemlerinin olmazsa olmazı Internet Explorer web tarayıcısı Windows 10'un gelişiyle tarihe karışabilir. Microsoft bildiğiniz gibi önümüzdeki yıl yeni işletim sistemi Windows 10ile sektöre yeni bir giriş yapacak. Önceki sürümleri, özellikle de tartışmalı Windows 8'i geride bırakacak kadar güçlü olacağı iddia edilen sistem gelen yeni iddialara göre meşhur Internet Explorer web tarayıcısını içermeyebilir. Söylentiler Windows 10 işletim sisteminin Internet Explorer'a veda edeceğini ve onun yerine bambaşka bir web tarayıcısı ile geleceğinisöylüyor. Spartan kod adlı yeni tarayıcı Microsoft'un Chakra JavaScript ve Explorer 11'de kullanılan Trident render motoruyla merhaba diyebilirmiş. İddiaya göre yeni Microsoft web tarayıcısı çok daha hafif, kullanımı ve arayüzü basit bir uygulama örneği olacak. Masaüstü bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlarda rahatlıkla kullanılacak denilen yeni Spartan web tarayıcısı Chrome ve Firefox'u kendine esas aluyormuş. Microsoft'un Windows 10 işletim sisteminin yeni detaylarını Ocak 2015'te paylaşması bekleniyor. Bu tarihte muhtemelen yeni Microsoft tarayıcıya da merhaba diyeceğiz.