Vatandaşların yasal hakları olduğu gerekçesiyle 1 mbit internet halka ücretsiz verilecek. Finlandiya hükümeti, internetin vatandaşların yasal hakkı olduğunu ve herkese ücretsiz 1 megabit genişbant internet hakkı verileceğini duyurdu. İlgili yasanın parlamentodan geçmesiyle birlikte Finlandiya'da herkese ücretsiz 1 megabit internet genişbant hizmeti verilecek. İlgili yasa Temmuz ayından itibaren geçerli olacak. Finlandiya İletişim ve Ulaştırma Bakanlığı'da söz konusu yasayı doğrulayarak, Temmuz ayı itibariyle herkese ücretsiz 1 megabit genişbant bağlantı hakkı verileceğini açıkladı. Finlandiya hükümeti, 2015 yılı itibariyle de kendi halkına 100 Mb genişbant bağlantı hizmeti verme hazırlıkları yapıyor. Bakanlık ayrıca orta vadeli amaçlarının bağlantının cep telefonu ağ servisi üzerinden verilmesi olduğunu aktardı. Veri transferi teknolojisinin genel adı olarak kullanılmakta olan genişbant internet, kullanıcılara bilgisayardan ya da cep telefonundan yüksek hızda veri indirmeye olanak sağlıyor. Bu olanağı sağlayan 3N teknolojisi de yakın zaman önce Türkiye'de kullanıcıların hizmetine sunulmuştu.
:thumb_up: Daha burada parasıyla alamıyoruz. Al parasını diyorsun adama diyor ki olmaz şu sabit telefonu da öde... Yana yana dönerek gidiyorsun Turksat Uydunet'e... Hop o da diyiveriyor ya şu kadar kurulum ücreti ver ya da 2 sene taahhüt... Versen kurulum ücretini 1 dakika arkadaş diyor Kablonet kurulum ücreti veriyorsun da hani bunun kablo tv'sinin kurulum ücreti diyor... Diyorsun "ya arkadaş ben uydu kullanıyorum istemiyorum kablo tv'ni, hem aynı kablo değil mi 2 ayrı şey mi kuruyorsun"... Alıyorsun cevabını "Yahu baştan söylesene kablo tv parası ödemeyeceksen ben sana zaten internet de vermem!!!"... Yine döne döne gidiyorsun 3g'cilere... Abi diyorlar sen şu kadar kullanıyorsun, limitsiz falan diyorsun... Biz de yok öyle limitsiz. sana öyle bir fatura yollarız ki feleğin kayar... Finlandiya Hükümeti ise halkına 1 mbs limitsizi bedava veriyor. Bizim hükümetten senelerdir bırakın bedavayı sadece yasal hakkımızı istiyoruz alamıyoruz. Sabit hatsız ADSL mahkeme karar veriyor Telekom diretiyor uygulamıyor. Tek tek mahkemeye başvurun kazanana vericem gerisi de kazık yemeye devam edecek diyor. Buna bir yasal düzenleme gelmedi gitti. Acaba Telekom özelleşmese ya da Öger'in olmasa ya da bazı iddialardaki gibi gizli ortakları varsa olmasa bu kazığı yine yermiydik? Kendim sordum kendim cevaplayım. Yerdik. Biz kendimi bildim bileli Benzine ATV ödeyen (akaryakıt tüketim vergisi) ve KDV hesaplanırken ATV vergisi içinde ayrıca KDV ödeyen bir halkız. Yani devlet bize senelerdir diyor ki "Yahu sen benzini aldın, paran var belli ATV'yi de ödedin madem paran çok bir de hem şu benzinin hem de ATV diye vergi ödemiştin ya onun da vergisini bir öde bakalım" diyor. Verginin vergisini ödemeye alışmış bir halka Telekom özel de olsa Kamuda da olsa bu kazık girerdi. Ha kamudaykn sabit ücret daha önemsiz miktardı tek fark o. Bugün Telekom kamu da olsa sabit ücret en fazla 4 lira bilemedin 5 lira olurdu. Şimdi ise 10 kusur lira sabit var, ekonomik olsun diyor ekonomik alıyorsun 5 konuşuyorsun 20 ödüyorsun. Durum budur...